Capitala va beneficia, intre 27 si 31 august, de un altfel de transport in comun. Trei autobuze tematice vor putea fi intalnite in traficul bucurestean, in cadrul proiectului "Transport iesit din comun".

In Arboribuz vei gasi aproape tot ce se vede intr-o padure, mai putin gratarele cu friptura: pamant, pietre, iarba si iedera. In High Life Buz e loc pentru destui amatori de viata buna, autobuzul sugerand salonul unui hotel de lux, cu scaune moi si tapiterie din catifea, iar in BizarBuz gasesti toate curiozitatile naturii, de la imagini cu vietuitoare stranii, pana la cufere misterioase. Autobuzele se vor intersecta in centrul Bucurestiului.

Autobuzele vor circula pe cinci trasee RATB, intre orele 10-13 si 18-21:

  • de la Ghencea la P-ta Unirii prin Calea 13 septembrie
  • din Valea Ialomitei pana la Universitate
  • de la Eroilor la stadionul Lia Manoliu prin Piata Unirii
  • de la Piata Victoriei pana la Piata Resita pe la Universitate si Piata Unirii
  • de la Baneasa la Piata Romana pe la Arcul de Triumf si Piata Dorobanti.

High Life Buz - un autobuz
care da clasa
Foto: ICR
In autobuze, calatorii se vor intalni cu o trupa alcatuita din 12 actori din Franta si 10 din Romania. Acestia ii vor intimpina si insoti pe calatori la bordul autobuzelor.

Proiectul apartine companiei franceze de teatru Ilotopie, care nu se afla pentru prima oara in Romania. Artistii au fost invitati, in urma cu un an, la la Festivalul de teatru stradal Apa Aer Foc – o alegorie pe oglinda lacului din Parcul Tineretului.

Compania este specializata in actiuni de "dezordine artistica" menite sa revalorizeze spatiul public. Compania – una dintre cele mai importante trupe de teatru stradal ale momentului – reuneste, in jurul Centrului Citron Jaune pe care l-a infiintat in sudul Frantei, creatori, actori, sculptori, dansatori, muzicieni, inventatori, scenografi si cercetatori.

"Transport iesit din comun" este realizat cu sprijinul RATB si Volvo.

Ilotopie in Parcul Tineretului (2007)