Dupa succesul obtinut la Bucuresti in luna februarie a acestui an, Haggard revin in Romania pentru a prezenta noul album discografic, "Tales Of Itiria", de aceasta data in inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca, pe 18 noiembrie. Concertul va fi unul special si se va adresa atat amatorilor de muzica rock, cat si celor care asculta muzica clasica.

Biletele vor costa 60 ron pana la data de 10 noiembrie, iar dupa aceasta data pretul va creste la 70 ron. Concertul va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj.

Haggard este cea mai importanta formatie germana, adepta a stilului symphonic metal. In anii de inceput, 1991-1994, membrii trupei au abordat stilul death metal, urmand ca apoi sa se axeze pe stilul care i-a consacrat, un stil destul de greu de definit - symphonic metal cu puternice influente clasice, medievale, dar si de death metal si doom metal.

Anul 1995 a fost unul decisiv in ceea ce priveste stabilirea unei directii muzicale, elementele clasice devenind din ce in ce mai prezente in muzica celor de la Haggard prin cooptarea unor noi membrii, virtuozi ai unor instrumente precum vioara, pian sau cello. Dupa lansarea materialului „Once...Upon A December's Dawn” reactiile publicului au fost de-a dreptul euforice, motiv pentru care trupa a decis sa-si dezvolte noul stil. In anul 1996, Haggard avea in componenta 16 membri!

Din 1996 pana in 2008 Haggard a inregistrat cinci albume si un DVD, intreaga activitate concentrandu-se in jurul lui Asis, chitaristul si solistul vocal al trupei. Ultimul album realizat, intitulat "Tales Of Itiria", care urmeaza sa fie lansat in data de 29 august, a beneficiat de numeroase recenzii pozitive din partea presei de specialitate si urmeaza sa beneficieze de un turneu de promovare in Europa, care va ajunge si in Romania.

"Tales Of Iritia" este un material cu puternice valente de muzica clasica, in care vocea si riff-urile agresive ocupa un loc secund, clapele, acordurile de vioara, instrumentele muzicale specifice evului mediu, vocea sopranei si nu in ultimul rand corurile din fundal creand un sunet aparte acestui produs.

Componenta:

Assis Nasseri – voce, chitara

Sussane Ehlers – soprana

Veronika Kramheller – soprana

Fiffi Fuhrmann – tenor, bass

Andreas Peschke – flaut

Florian Bartl – oboi

Steffi Hertz - violoncel

Johannes Schleiermacher - violoncel

Ivica Kramheller - violoncel

Claudio Quarta – chitara

Hans Wolf – pian, clapa

Luz Marsen - tobe

Discografie:

And Thou Shalt Trust…The Seer – 1997

Awaking the Centuries – 2000

Awaking the Gods – 2001

Eppur Si Muove – 2004

Tales of Ithiria – 2007

"Eppur si muove" live la Bucuresti (2008)