Concert la scena deschisa cu Vita de Vie, Connect-R, Sarmalele Reci si Amaro Del seara de la 6; biblioteca ad-hoc, proiectie de filme, fotografie si clipuri, rasismometrul, concurs de graffiti, Speaker’s corner de la ora 2 dupa-amiaza – toate in aceeasi zi, 6 septembrie 2008, in Parcul Tineretului din Bucuresti, intrarea Gh. Sincai, la DiversiFest.

Potrivit Barometrului de Opinie Publica din octombrie 2007 realizat de Fundatia Soros, Romania, jumatate din populatia Romaniei nu doreste sa aiba vecini de etnie roma, iar “proportia celor care ii includ pe homosexuali in categoria vecinilor indezirabili (60%) este apropiata de cea a persoanelor care nu isi doresc vecini alcoolici (67%) sau care sunt dependenti de droguri (72%). Este surprinzator si numarul mare al celor care se refera la categoria persoanelor care au SIDA (42%)“, arata un comunicat.

Este un fapt real ca societatea romaneasca nu isi accepta inca toti membrii ca pe cetateni cu drepturi egale, iar acest lucru se manifesta fie prin actiuni, fie prin inactiuni care duc la discriminarea unor grupuri de populatie.

DiversiFest inseamna sa afli mai multe, sa cunosti, sa simti si sa gandesti, sa vezi si sa auzi despre si alaturi de minoritatile din Romania si/ sau grupurile dezavantajate – romi, evrei, maghiari, albanezi, comunitatea LGBT, persoane infectate cu HIV/SIDA, persoane cu dizabilitati, copii, femei.

Evenimentul este organizat de Romani CRISS, in parteneriat cu ARDOR, cu sustinerea si participarea a 19 ambasade, organizatii si institutii din Romania*. Festivalul este parte din proiectul “Tinerii vs. discriminare” finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.