Drumul de la Bucuresti la Sinaia, bineinteles, o catastrofa! Chestia cu reparatiile de drumuri, la care astepti de cateva ori cate 1/2 ora, asa ca 120 km iau aproape 4 ore, e greu de conceput! Castelul "regal", mandria Romaniei, e frumos, dar daca ai fost in Italia sau pe Valea Loirei, etc. nu cazi neaparat lat de admiratie. La casa, cer sa vorbesc cu cineva din conducere, ca sa intreb de un tur ghidat mai complet si sunt trimis la intrare.

La intrare, bineinteles, inchis. Pana la urma, aflam ca exista posibilitatea oficiala de un tur mai lung, cu dormitoarele, dar destul de scump si renuntam, inclusiv la Pelisor. Din cand in cand ajunge cate o ghida sa-si ia grupul. Pe prima care ajunge o intreb unde e toaleta, ca unul din grupul nostru avea o mica urgenta. "Asta e o problema, trebuie sa va intoarceti la barul de la intrarea in sit..."

Cateva sute de metri inapoi, printre toti tiganii care vor sa-ti vanda fructe si nu mai stiu ce, ajungem la bar. Acolo e o singura cabina pentru fiecare sex si scrie ca e numai pentru consumatori. Adevarat, nu ne-au dat afara, dupa care ne-am intors inca o data la intrare. Pana la urma a ajuns turul urmator in limba engleza, la care ne-am alaturat...

Am continuat la cota 1400 si ne-am asezat la un fel de restaurant, unde majoritatea meniului scris lipsea. Pentru partea care nu lipsea si din care ai comandat, astepti pana te usuci. Vis-a-vis, "WC barbati". Mare mizerie, in schimb la intrare, un tip te intreaba "vrei hartie?", dupa care iti da 2-3 bucati.

E mare lux fata de cota 2000, la care pur si simplu pute (in mijlocul restaurantului) si nu e nici macar apa, ci un lighean cu o cana, cum cred c-am vazut numai la tara in Thailanda... De planuri 360 de grade ale privelistii, cu explicatii, telescoape, etc, nu mai vorbesc...

Intre Sinaia si 1400 am intalnit cativa ursi, insa si nenumarate gropi (soferul m-a rugat sa nu povestesc bossului ca ne-a luat acolo, ca bossul nu vrea sa-i paradeasca masina), care mi-au luat orice chef sa conduc singur in Romania !

Nesurprinzator, drumul inapoi nu-i mai usor, insa cel putin am reusit sa cumparam branza de burduf in coaja de brad si cascaval afumat! Bineinteles, noi n-am venit sa inspectam WC-urile din provincie, insa cu povesti ca astea, imi va fi greu sa fac propaganda acasa pentru excursii in Romania!