Artistul Bryan Adams va sustine un concert in aer liber sambata, 20 septembrie. Evenimentul este inclus in cadrul "Zilelor Bucurestiului", care se vor desfasura in acest weekend. Accesul la concertul din Parcul Izvor din Capitala va fi liber. In aceeasi zi, alt invitat de onoare, Costel Busuioc, va canta in fata bucurestenilor.

Zilele Bucurestiului se vor desfasura sambata, 20 septembrie, respectiv duminica, 21 septembrie. Evenimentul aniverseaza cei 459 de ani de la atestarea documentara a Capitalei.

Bryan Adams a inclus concertul in cadrul turneului sau mondial din acest an. El va mai sustine concerte si in Germania, Franta sau Italia.

Concertul lui Adams va fi urmat de un foc de artificii si un spectacol de apa organizate in Piata Constitutiei si in curtea si pe Palatul Parlamentului.

Alt invitat important va fi Costel Busuioc, care va concerta sambata, de la 19:50, pe scena amplasata in fata Bancii Nationale.

In cadrul festivalului vor avea loc:

  • concerte de folk si rock, organizate de Primaria Sectorului 2 la amfiteatrul Mihai Eminescu, printre artistii invitati numarandu-se Compact, Mircea Baniciu si Mircea Vintila;
  • vizite cu acces gratuit in muzeele si galeriile bucurestene pana sambata, la ora 3 a.m;
  • parade de trasuri si costume de epoca in Centrul Istoric;
  • o expozitie de heraldica in interiorul Arcului de Triumf, cu acces gratuit.
  • circul Globus va prezenta mai multe spectacole din 2008;
  • teatrele din Capitala vor avea reprezentatii gratuite, in limita locurilor disponibile, in zilele de sambata si duminica, cu incepere de la ora 19:00;
  • in Parcul Carol va fi organizat "Kartier 2008", un festival al "culturii urbane" din diferite zone ale Bucurestiului. 

Potrivit edilului sef al Capitalei, in noaptea de sambata spre duminica, RATB va pune la dispozitia bucurestenilor 24 de autobuze, cate patru pentru fiecare sector destinate transportului cetatenilor care participa la eveniment. Metrorex ar putea prelungi programul metroului, insa discutiile nu sunt finalizate, a afirmat Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Cat despre fondurile necesare organizarii evenimentului, primarul general a afirmat ca este vorba in principal de sponsorizari.

Bryan Adams - The Only Thing That Looks Good on me is you