Aflata pentru a doua oara in Romania, cantareata italiana Gianna Nannini sustine un concert in aceasta seara, pe 22 septembrie, la Arenele Romane. Vorbareata, vesela si cu o energie debordanta pentru cei 52 de ani ai sai, Gianna povesteste despre cum o motiveaza muzica rock, cum a invatat sa cante si ce o leaga de fanii din Romania. Concertul din seara aceasta ramane o nebuloasa, artista spunand ca nu si-a facut un plan anume. Stie doar ca va canta aproximativ 20 de piese pe care le va alege in functie de reactia publicului.

Imbracata in jeansi, hanorac si geaca de piele, cu parul ciufulit si cu gura pana la urechi, Gianna si-a facut aparitia in cadrul unei conferinte organizate cu putine ore inainte de concert. Artista se afla la al doilea spectacol in Romania, primul concert avand loc in 2004. "In Romania ma simt ca acasa, nu simt ca am trecut o granita", spune cantareata.

Concertul de la Bucuresti va incheia turneul "Giannabest". Gianna nu s-a hotarat ce piese va canta la Arenele Romane: "Imi place sa improvizez, imi voi adapta concertul in functie de spectatorii mei", a afirmat artista.

Se asteapta la un public asemanator cu cel din Italia, pentru ca romanii seamana mult cu italienii, "sunt calzi si sociabili". Referitor la conflictele romano-italiene, Nannini crede ca este vorba de oamenii influenti care incearca sa separe cele doua natiuni. "In Italia se spune ca toti romanii au emigrat cu un singur pasaport, dar nu cred ca e adevarat. Cred ca sunt doar imagini creeate de oamenii care detin puterea", spune fosta activista Greenpeace.

In tinerete a fugit de acasa ca sa poata canta, deoarece parintii ei credeau ca muzica nu este de viitor. "Am invatat sa cant stand printre oamenii obisnuiti, pe strada", spune cantareata care isi ghideaza viata dupa muzica sa: "muzica rock e o cautare continua, o descoperire continua a unei noi culturi, a unor idei diferite".

Concertul din aceasta seara va incepe la ora 20.00, iar accesul este permis incepand cu orele 18.30.

Albumul 'Giannabest" include doua CD-uri cu 29 de piese, printre care "Meravigliosa creatura", "Bello e impossibilie" si "Sei nell'anima".

Gianna Nannini s-a nascut pe 14 iunie 1956. A studiat pianul la Milano, iar la chitara a fost autodidacta. A lansat 21 de albume si a cantat alaturi de Sting si Andrea Bocelli.

"Meravigliosa creatura"