Daca nu ati mancat pana acum la un restaurant turcesc, va sfatuim sa o faceti. Daca vreti sa si beti ceva (altceva decat sucuri), va sfatuim totusi sa asteptati pana trece Ramadanul. AMR 2 zile.

Cand crezi ca “ghinion” inseamna sa primesti un bilet cu randul 13, locul 13, la Pisica alba, pisica neagra, te inseli. “Ghinion” nu inseamna nici macar sa citesti pe un site ca in Pantelimon se afla un restaurant chinezesc, sa mergi acolo, apoi sa constati ca acel local nu exista (pentru ca se afla pe langa Cismigiu). Crezi ca e vorba, de fapt, de noroc, caci gasesti, pe Soseaua Pantelimon, nr. 89, restaurantul turcesc Golden Kebap.

Afli, pana la urma, ca “ghinion” e cand dai de urmatoarea situatie nasoala: de mancat – grupa mare, de baut – doar sucuri. Caci pana pe 30 septembrie, musulmanii sarbatoresc Ramadanul. Asta am aflat eu duminica, 28 septembrie 2008, cand, dornic sa comand o bere de altfel destul de scumpa (9 lei oricare dintre berile: Efes Pilsner, Stela Artois, sau Beck’s), mi s-a spus ca nu ofera alcool cand e asa o sarbatoare. Ciudat este ca nu au vrut sa-mi dea nici macar o Stela Artois fara alcool. Si mai zice lumea ca berea-i aliment.

In acest conditii, fortat sa aleg dintre sucuri (o Coca-Cola de 0,33 litri costa 5 lei), am trecut la mancare. Pentru inceput: preparate reci. Cum nu aveau tot ce era scris in meniu (salata arabeasca, in cazul meu), chelnerul a venit cu o multime de caserole, fiecare la 9 lei: au si mancaruri “normale” (salata de boeuf), dar si unele cumva “exotice” (iaurt cu menta).

Foarte mare atentie, caci te poti satura din asa ceva si poti rata ocazia de a termina urmatorul fel de mancare. La care, oricum, ai nevoie de ajutor. Numai in doi s-ar putea termina ce vedeti in poza de mai jos (si inca poza a fost facuta dupa ce mancasem destul din farfurie).

Karisik, Kebap amestecat
Foto: HotNews.ro

Este vorba de Karisik, adica “Kebab amestecat”. Costa 35 de lei, are 300 de grame si inseamna: ceapa, ardei iute, patrunjel, varza rosie, mici (foarte dulci si grasi, probabil cei mai gustosi mici pe care i-am mancat vreodata), carne de oaie, pui, orez turcesc si doua bucati de pizza.

Despre desert, numai de bine. Pe langa binecunoscuta baclava, au si alte sortimente la fel de gustoase, din care merita sa gustati: doua tipuri de gogosi insiropate, dar si kataif, un fel de taietei cu nuca (din aceeasi “familie” cu baclavaua). Fiecare dintre acestea costa 10 lei si provoaca satietate.

Localul este modern, cu zeci de mese (foarte usor de organizat aici nunti), foarte putin axat pe decoratii si mai degraba centrat pe mancare. Pe pereti: cateva tablouri cu… mancare, desigur, in timp ce altele sunt portrete, dar in mod sigur nu de turcoaice. Au si un televizor fixat pe un canal turcesc unde canta niste manele (dar din alea turcesti, deci nu cu Salam si Guta).

Localul mai este “dotat” cu o armata de chelneri (toti turci, dar buni vorbitori de limba romana), precum si cu doua chelnerite (curios, ele sunt romance. Probabil tot ceva legat de Ramadan? Nu putem spune cu siguranta). Sunt foarte amabili, singura lor problema e ca iti “stau in suflet”. Deci daca vrei sa-ti ceri prietena de nevasta sau daca esti de la SRI si vrei sa porti o discutie despre secretele tarii, mai bine eviti acest restaurant.

tv golden kebap
Foto: HotNews.ro

Mai tarziu, cand incepe sa apara si clientela “serioasa”, chelnerii aduc o multime de tavi, pentru ca lumea sa poata alege mai usor. O mare bila alba pentru aceasta politica “la vedere”.

Golden Kebap se afla pe Soseaua Pantelimon, nr. 89, aproape de intersectia cu Str. Ritmului. Se poate ajunge aici cu autobuzul 101 sau cu tramvaiele 14 si 36.

Atmosfera: pentru manele ii iertam, ca doar nici noi nu avem pretentia sa auzim Beatles intr-un restaurant turcesc. Nota 9 din 10.

Servire: bautura vine intr-un minut, mancarea in mai putin de 10, dar iti cam numara dumicatii, nota 8 din 10.

Preturi: bunicele in ce priveste mancarea, dar nu m-as imbata aici (mai ales cand e Ramadanul).

golden kebap mancare 1
Foto: HotNews.ro
golden k mancare 2
Foto: HotNews.ro
golden k mancare 3
Foto: HotNews.ro