Sambata seara, 4 octombrie, celebrul tenor Jose Carreras a sustinut un spectacol extraordinar la Sala Palatului, timp de doua ore, alaturi de soprana Alexandra Coman si baritonul Angel Odena. La cea de-a doua sa vizita in Romania, Carreras a interpretat arii celebre din “La Boheme” (Pucinni), “Carmen” (Bizet) sau “Don Giovanni” (Mozart), precum si titluri ca “Marechiare”, “Silentio cantatore”, “Musica prohibida” si “Granada”.

In deschiderea concertului, Orchestra Filarmonica a interpretat uvertura din "Candide" de Leonard Bernstein. Apoi, Jose Carreras si-a facut intrarea, in aplauzele celor 4000 de spectatori, cu "Marechiare" de Francesco Paolo Tosti si "Silenzio Cantatore" de Gaetano Lama, arata Mediafax.

A intrat apoi pe scena Alexandra Coman, imbracata intr-o rochie neagra, care a interpretat "Donde lieta usci" din opera "La Boheme". I-a urmat Angel Odena si "Cantecul Toreadorului", dupa care cei trei artisti au luat o pauza. In cea de-a doua parte a spectacolului, au inceput sa functioneze si cele doua ecrane din stanga si dreapta scenei, destinate spectatorilor care aveau locuri indepartate de scena. Acestea au functionat insa doar 20 de minute.

Ultimul cantec, inainte de bis, a fost celebra "Granada", cantata de Carreras. Concertul a fost sustinut de cei trei artisti impreuna cu Orchestra Filarmonica "George Enescu", dirijata de David Gimenez. La concert au mai fost prezenti premierul Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta, Daciana Sarbu, Adrian Cioroianu si Leslie Hawke.

La sfarsitul spectacolului, maestrul Jose Carreras si invitatii sai au fost rasplatiti cu buchete de flori si aplauze, timp de minute in sir. La insistenta spectatorilor, programul a fost prelungit cu patru bis-uri.

Concertul, organizat de Fundatia Dinu Patriciu in sprijinul programului “Sponsorizeaza un copil”, a avut loc cu casa inchisa, biletele epuizandu-se cu trei zile inainte de seara spectacolului. Fondurile obtinute astfel urmeaza a fi folosite integral pentru sustinerea copiilor afectati de inundatiile din nordul Moldovei.

Jose Carreras a decis sa se implice chiar el in acest demers, urmand a sponsoriza unul dintre copiii inclusi in program. „Este foarte important sa dai o mana de ajutor celor care au nevoie. Este insa mult mai important sa ajuti decat sa vorbesti despre acest subiect”, a declarat Jose Carreras.

"Granada" - Sala Palatului, Bucuresti