Festivalul Future Shorts, care promoveaza si premiaza scurt metraje independente, va debuta in Bucuresti, pe 10 octombrie, la Galeriile Artexpo ale Muzeului National de Arta Contemporana. Efecte vizuale speciale, muzica si unele dintre cele mai faimoase scurt metraje din lume, premiate la festivaluri internationale precum cele de la Cannes, Berlin si chiar Oscar, vor fi proiectate pe parcursul intregii seri. In afara de Bucuresti, alte trei orase vor fi incluse in turul festivalului: Cluj, Timisoara si Iasi.

Pe 10 octombrie, de la ora 20:30, invitati de marca, precum Ada Solomon si Tudor Giurgiu, vor impartasi publicului din experienta personala si le vor vorbi tinerilor despre cum au inceput sa lucreze in industria filmului si cum s-au consacrat, oferindu-le astfel artistilor aflati la inceput de drum sfaturi si idei importante.

Selectia filmelor difuzate include o colectie unica si exclusiva de productii precum „Hotel Chevalier”, o comedie semnata de Wes Anderson cu Natalie Portman in rolul principal. De asemenea, vor fi proiectate in premiera si sectiuni din Cinematic Orchestra – „To Build a Home”, videoclipul din Gnarls Barkley, un film secret din colectia DVD „Adventures in Short Film”, dar si „I Love Sarah Jane” – cel mai de succes scurt metraj din cadrul festivalului din Australia.

Dupa un maraton de 160 de minute de productii originale, evenimentul continua cu o petrecere la care invitatul special este DJ Tayo, unul din cei mai buni si in voga artisti din Londra. De asemenea, participantii vor putea urmari, pentru prima data, o sesiune live de „rescoring”, reproducere originala a coloanei sonore a unor filme celebre, realizata de catre DJ Silent Strike (Romania).

Festivalul este organizat de Vodafone Romania, Asociatia Oricum si Feeder. Biletele sunt disponibile la intrarea salii Artexpo, pretul unui bilet fiind de 20 RON.