Pe 11 octombrie, de Ziua Mondiala a Animalelor, Group Initiative for Animales (GIA) organizeaza, in Bucuresti, un eveniment important pentru comunitatea iubitorilor de animale. In "Orasul animalelor", pentru o zi, patrupedele vor fi in centrul atentiei: concursuri, demonstratii de dresaj, sfaturi din partea medicilor veterinari, prezentari si expozitii, dar, cel mai important, un centru de plasament unde cateii si pisicile fara stapan asteapta sa fie adoptate.

Sambata, in Parcul Carol, incepand cu ora 10, stapanii si animalutele sunt asteptati la distractie. Pornind de la spatii de joaca, librarii prezentand carti cu si despre animale, un restaurant, un spital, o zona de imobiliare pentru catei, au fost construite chiar locuri speciale pentru ca toate animalele sa fie admirate: galerii de arta si muzee. Mai mult de atat, daca nu ai animale acasa – sau nu ai cate ti-ai dori – la centrul de plasament poti face ceva concret ca sa ajuti animalutele mai putin norocoase. Catei, pisici si chiar cai asteapta sa fie adoptati.

Fiindca animalele sunt principalele personaje in Orasul Animalelor, ele se vor intrece in demonstratii de dresaj si concursuri de toate felurile care vor desemna cele mai frumoase, cele mai latratoare sau miorlaitoate, cele mai bune si ascultatoare animale si vor incheia fastuos cu o premiere pe masura.

Dar si insotitorii lor vor putea invata de la medici veterinari, dresori si crescatori cum sa-si ingrijeasca animalele de companie, cum sa le ofere tot ce au nevoie. Copiii prezenti se vor intrece in desene, poezii si demonstratii de dresaj si vor avea parte de multe premii speciale.

In cadrul evenimentului. Dr. Diana A. Ion (Muzeul Grigore Antipa) va sustine prezentarea “Ursul – un vecin ca oricare altul” si va avea loc lansarea cartii "Totul despre cainele tau" de Kristin Mehus-Roe, una dintre cele mai cuprinzatoare carti despre caini. Asociatia “Bucurestiul meu drag”, Little London School si Animal Planet vor realiza o expozitie inedita de fotografie, desene si pictura.

Despre GIA:

Infiintata in anul 2007 de catre o echipa de oameni adusi impreuna de dragostea si respectul fata de animale, GIA are ca principale obiective:

* Promovarea dreptului animalelor la o viata decenta, bazata pe respect si asigurarea unei bune calitati a vietii

* Protejarea acestora de abuzuri si suferinte

* Crearea unei societati mai bune, prin imbunatatirea relatiei om-animal, dezvoltand si promovand programe prin care animalele pot ajuta oamenii (copii, oameni cu nevoi speciale, persoane cu dizabilitati, persoane in varsta etc).