Daca te afli in zona Piata Unirii, vrei o pauza, nu stii incotro sa te indrepti, iar Lipscaniul ti se pare prea prafuit, lasa-ma sa te ghidez. Afla ca pe Str. Gabroveni, la numarul 13, se afla Cool Cat Thirteen. Conceptul acestui local este bar-cafenea-galerie de arta urbana si este unul dintre cele mai "chillout" spatii din capitala. Asa ca daca vrei sa te relaxezi, lafai sau pur si simplu sa zaci, bine ai venit!

Primul lucru care te atrage la Cool Cat este cladirea insasi, care imbina in mod fericit vechiul si avangarda. Spatiul este nerenovat, ceea ce a dat mana libera artistilor plastici underground si le-a oferit posibilitatea de a se exprima liber in perimetrul barului, astfel ca peretii sunt plini de graffitti-uri, stencil-uri, stelute, simboluri punk, citate, semnaturi si GIGEL + VASILICA = LAV. Circumstantele sunt completate in mod fericit de fotoliile-sac, care creeaza o atmosfera destinsa si relaxanta.

Si poti sa te relaxezi si in privinta preturilor, caci in ciuda zonei centrale in care se afla, ele sunt acceptabile pentru toate bugetele. Cafeaua si derivatele costa intre 5 si 12 lei, iar berea intre 5 si 8, restul bauturilor (non)alcoolice situandu-se in aceeasi zona de cost ok. Servirea se incadreaza de asemenea in parametrii bunului simt, chelneritele sunt amabile, rapide, iar daca le zambesti ai toate sansele sa-ti zambeasca inapoi destul de natural si fara sa afizese un rictus fals, stramb sau superior.

Nu recomand insa cafeaua espresso, caci laptele nu este optional, ci integrat, plus ca are gust de cafea la filtru. Ceea ce, da, ai ghicit, nu e bine, intrucat principalul reper atunci cand te afli intr-un loc nou este o ceasca mare si aburinda de cofeina gen stop cardiac. De asemenea, e de preferat sa ajungeti aici pana in ora 22, cat inca poti comunica fara sa urli din cauza decibelilor muzicii.

Intr-adevar, daca esti genul clasei muncitoare de la 9 la 17, e putin probabil sa te bucuri de atmosfera sau muzica (cu precadere drum'n'bass, trip-hop, electro si alternative), insa ar trebui sa incerci, deoarece nu e necesar sa fii adept al hainelor tabla-de-sah, al esarfelor supradimensionate (urban-ninja look) sau al uniformei de trist (imo).

Concluzionand, daca esti plictisit de rutina si aglomeratia Bucurestiului, Cool Cat poate fi o alternativa binevenita. In caz contrar exista mereu Mecdonaldz sau Cheiefsi daca nu simti nevoia de a nu evada din ordinar.

Atmosfera: 7 din 10, ca-i prea naspa cafeaua ca sa-i dau 8.

Servire: 8 din 10, ca de bacsisul ala amarat iti ofera un zambet natural.

Preturi: de student bursier