Vi s-a intamplat, nu, sa fiti claxonate pe strada, sa vi se faca flash-uri in timp ce sunteti in trafic sau cand traversati, un cap sa se iveasca dintr-o masina si sa va abordeze? Ce se ascunde in spatele acestor dovezi de afectiune stradala?

Ei bine, aceste mici declaratii de dragoste l-au inlocuit aparent pe Romeo-cel-ce-recita-poezii-sub-balcoane, si singurele balcoane care mai prezinta interes pentru barbati acum sunt cele afisate ostentativ, cele ascunse, mari, medii sau mici - balcoane sa fie.

Ai probabil un deficit de comunicare atunci cand ii "tragi un claxon" si consideri ca ti-ai exprimat un punct de vedere clar. Mitocanul-cu-claxon este si acela care, atunci cand asteapta la semafor si are in apropiere o masina condusa de o femeie, coboara geamul si nefericit ca al ei e ridicat, ii trage un scuipat de dragul Eros-ului si demareaza in tromba. Bravo, baieti, inca o dovada de abordare matura emotional!

Nu vad nici un rost practic in metoda "mitocanului-claxonist". Vorba lui Seinfeld - cum ar trebui sa reactioneze o femeie cand EL trece pe langa ea cu 70 km/h, emite un flirt sonor si se pierde in zare? Sa alerge descreierata, sa se arunce si in salt sa se prinda de bara din spate a masinii, sa ramana acolo agatata pana la prima oprire, sa se scuture, sa-i bata delicat in geam, prafuita, cu hainele rupte, mirosind a toba de esapament si sa-i spuna gingas "M-ai claxonat in urma cu vreo 7 intersectii, mi-am imaginat ca iti par atragatoare, vrei sa mergem sa bem ceva?". Si el ramane perplex, caci a mai claxonat intre timp o duzina de fete, la fel, fara sens sau scop.

Ca multi alti mitocani, claxoniciul se simte in largul lui cand e inconjurat de prieteni, deci nu are nici macar scuza plictiselii la volan.

Imaginati-va intreg procesul ce are loc intre portiere:

"- Si, cum a fost la munca?"

"- Ah, secretara a venit azi cu o fusta pana la genunchi si mi s-a parut asa de proasta."

"- Pai este, ba, proasta, ai dreptate. Nevasta-ta ce mai face?"

"- Ce sa faca... AUOALEU frate ia uite ce bucata!"

"- Trage-i repede un claxon, trai-ti-ar neamu'!!"

... TIT TIIIT...

"Moama, ce tari suntem!"