Mai multa miere decat lapte pentru Basescu la Bucharest Food Festival
Desi presedintele nu si-a anuntat sosirea, o armata de jurnalisti l-a insotit pe tot parcursul vizitei, determinandu-l pe acesta sa nu intarzie mai mult de 20 de minute in fata standurilor cu produse culinare: "Nu va mai ajung o suta de poze?", s-a aratat agasat presedintele. Acesta si-a platit biletul de intrare, s-a plimbat putin printre vizitatori, a dat autografe, a semnat in cartea de onoare a festivalului, dupa care a parasit, rapid, aglomeratia.
Nu a mai apucat sa guste din cel mai lung muschi impletit, care a masurat 30 de metri si care s-a vandut, sub privirile pofticioase ale vizitatorilor, cat ai clipi. Cu o zi in urma s-a epuizat rapid, spre incantarea copiilor, si tortul de 50 de metri, cel mai lung din Romania, realizat special pentru acest eveniment.
Ciolanul pe varza a fost o alta preferinta a vizitatorilor, acesta epuizandu-se in cateva ore. Cu toate specialitatile condimentate (mancarurile indiene, chinezesti sau unguresti), preturile nu au fost extrem de piperate: un gulas unguresc de fasole costa 15 lei, cat o portie de creveti chinezesti. Pentru o portie de chiftele cu susan, tot specialitate chinezeasca, trebuia sa scoti din buzunar 12 lei, iar o bucata de rulada nemteasca de ied a costat 15 lei. La desert - strudel de mere, 3 lei.
Pe langa toate acestea, specialitatile romanesti au fost la mare rang. Nu doar mierea (10 lei/borcan), ci si branza de oaie in coaja (75 lei/kg), pastrama de oaie (30 lei/kg) sau ceapa de apa. Produsele bio au avut parte de cele mai numeroase standuri, alaturi de cele cu miere si produse apicole. "Cel mai bine se vand sucurile bio, pastele si cerealele - grau sau malai ecologic. Sunt mai scumpe decat celelalte produse, dar sunt 100% sanatoase", spune una dintre vanzatoare. O sticla de suc concentrat, produs doar din ingrediente naturale, face 18 lei. Tot atat costa si un pachet de biscuiti pentru ceai cu leurda.
Intre 16 si 19 octombrie, in cadrul festivalului au avut loc concerte, lectii de gatit, concursuri si degustari, cele din urma avand cel mai mare succes, dupa cum a afirmat reprezentanta evenimentului, Aurelia Morteanu. "Acest festival exista deja in alte tari si vrem sa devina o traditie si in Romania. De la anul, probabil ca se va extinde si in Brasov si Constanta, pentru ca in Bucuresti a avut parte de o reactie buna din partea vizitatorilor", a spus Morteanu.
Bucharest Food Festival
- 0 (0 voturi)Dezamagitor (Marţi, 21 octombrie 2008, 11:12) Raluca [anonim]Pentru mine, targul a fost o dezamagire: taxa de intrare exagerat de mare (10 lei), amplasarea proasta, podeaua de scanduri scartaitoare, produse putine si scumpe... Am iesit de acolo cu sentimentul ca au fost cel mai prost cheltuiti bani din ultima vreme. Ni-i putem recupera?raspunde trimite

ANALIZĂ Cât plătește Primăria Sectorului 2 pentru curățenia stradală și ridicarea gunoiului și de ce este mizerie pe străzi / Mesajul primarului pentru oamenii care aruncă gunoiul pe stradă: Îi vom amenda
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC