Doamne si domni imbracati dupa ultima moda a Parisului isi vor etala tigaretele lungi, bijuurile sclipitoare si minijupele cu vedere la genunchi in primul bal mascat organizat in decor oriental. Iubitorii vremurilor trecute sunt invitati sa danseze pe jazz-ul anilor '30, cu trupa Hot Club de Bucharest, vineri, 31 octombrie, la Ramayana Café. Costumatia este obligatorie.

Invitatii pot alege, pentru costumatie, orice epoca isi doresc, indiferent ca este vorba de perioada Victoriana, de Evul Mediu sau de perioada cavalerilor Jedi. Costumele se pot inchiria din urmatoarele puncte:

-Opera Nationala: tel. 021 313 96 90 sau 0740 216 845 (Dl. Vaduva, croitorul Operei)

-Teatrul National: tel. 021 315.15.02

sau online, de aici, aici, aicisi aici.

Balul va incepe la ora 21.00, iar biletul de intrare va costa 45 de lei, pret care include un bufet si un cocktail.

Hot Club de Bucharest este primul qvartet de muzicieni romani dedicat stilului manouche. Cei patru membri: Malin Cristache chitara (leader), Oana Ropotan – vioara, Florentin Emilian – chitara si Andreas Aron - contrabas au initiat proiectul Hot Club dupa ce au castigat experienta in cultura jazz.

Gypsy jazz sau manouche este un stil de jazz datorat in special chitaristului Django Reinhardt, cel care a contribuit la istoria muzicii cu acordurile sale salbatice, bazate pe improvizatie si fragmente muzicale transmise din generatie in generatie de catre tiganii nomazi din Franta.

Hot Club de Bucharest - "Les Yeux Noirs"