Marti seara, Spice Club a fost plin. De melomani, de obiecte reciclabile si, mai ales, de muzicute. Ingredientul serii, zaharul... albastru, a fost servit din muzicuta lui Sugar Blue, unul dintre cei mai mari instrumentisti de blues din lume, in timp ce "incalzirea" a fost asigurata de Marcian Petrescu si trupa sa, Trenul de Noapte.

Pentru a fi prezenti la concert, fanii nu au trebuit decat sa aduca obiecte reciclabile, caci evenimentul a fost organizat de echipa Ziua Verde. Au fost date chiar si 10 premii pentru cele mai interesante deseuri (imprimanta matriciala cu ace, fier de calcat, radio din 1982), iar titlul de "cel mai sexy deseu al serii" i-a fost atribuit unei cani de cafea, care se incarca de la bateria masinii.

Marcian Petrescu, liderul formatiei de blues Trenul de Noapte, despre care organizatorii spuneau ca "are chiar mai multe muzicute decat Sugar Blue", a aparut echipat cu nelipsita sa sapca si cu chimirul-cartusiera in care isi tine muzicutele.

Trenul de Noapte
Foto: HotNews.ro

"Unu, doi, cantati cu noi", a dat tonul Marcian, considerat de multi cel mai bun muzicutist din Romania. A urmat o ora de blues alert, din care nu au lipsit piesele in limba romana, cu texte ironice si haioase. "L-am plimbat pe Sugar Blue, astazi, prin Bucuresti, l-am dus chiar si cu metroul. Era sa-si rupa gatul, ca se uita dupa toate damele", a spus Marcian, amuzat. Dupa ce a cerut voie publicului pentru a-si schimba "cartusul", muzicutistul a dedicat "femeilor care au creat cosmaruri pentru generatii intregi de barbati", versurile "spui ca femeia ta e urata, omule, as da orice s-o vezi pe-a mea".

Pe un drum gresit a fost dedicata oamenilor care si-au dat demisia de la patron. Caci, intr-adevar, "la servici m-am dus, seful era cu fundu-n sus". Printre piese s-a mai numarat si un boogie care a indemnat publicul la dans, dar si un cantec pentru inimi albastre, Iubirea ta e ca un cancer.

“Fiti atenti la omul asta, este de clasa “suprema”-n blues-ul mondial”, a anuntat Marcian cel mai asteptat moment al serii.

Sugar Blue in actiune
Foto: Hotnews

Dupa o piesa instrumentala de 10 minute, cantata de Rico McFarland (chitara), Ilaria Lantieri (bas), Turbo Murray (baterie) si Anthony Space (claviaturi), a aparut pe scena si James „Sugar Blues” Whiting, poreclit „Jimi Hendrix al muzicutei”, unul dintre cei mai mari instrumentalisti de blues din lume si detinator al premiului Grammy. Si nu oricum, ci inarmat, asemeni lui Marcian, cu o cartusiera de muzicute, dar si cu o insigna cu Obama in piept.

Dupa o ora in care a cantat prese precum Hoochie Coochie Man sau One More Mile To Go, a urmat o pauza de 40 de minute, timp in care artistii au fost asaltati cu cereri de autografe si au fost „lasati fara” CD-uri.

Rico McFarland
Foto: Hotnews

A doua parte a spectacolului a durat o ora si 20 de minute si a debutat cu o piesa la care vocalist a fost Rico McFarland. La Don’t Start Me Talking a aparut pe scena chiar Marcian, pentru un duet cu Sugar Blue, pentru ca apoi sa vina randul piesei Miss You, creata in colaborare cu Rolling Stones, „back in the 1900”.

Sugar Blue si Marcian Petrescu
Foto: Hotnews

Foarte amabil, cu zambetul pe buze si darnic in vorbe ca „multumesc” (spus aproape cu accent romanesc) si „god bless you”, Sugar Blue a laudat fetele din public. „Ma uit la voi si vad o multime de femei frumoase. Voi, barbatii din Bucuresti, sunteti lucky mother fires.” Pus pe sotii, el i-a indemnat pe baieti sa le ia pe fete in brate: „Nu stiu ce faci in seara asta, dar aia o vei face cu mine.”

Publicul s-a „ridicat” la inaltimea spectacolului, chiar daca fanii mai... boemi au gustat muzica intinsi pe podea, in fata scenei. Printre cei prezenti s-a numarat si Hanno Hofer, de la Nightlosers, care canta, la randul lor, blues. Totusi, de bis nu a mai fost vorba, caci toata lumea era obosita dupa maratonul de blues, terminat undeva in jurul orei unu.

Sugar Blue 1
Foto: Hotnews

Sugar Blue 2
Foto: Hotnews