Sambata seara, o Sala a Palatului nu foarte plina a dansat si a aplaudat pe ritmurile unor "asi" ai muzicii. Aflata pentru prima oara in Romania, trupa Ace of Base a cantat timp de numai o ora, dar a lasat publicul cu palmele rosii de la aplauze.

Inceput la 20.30, cu jumatate de ceas intarziere, concertul a debutat cu Happy Nation, piesa care da si numele primului album al trupei. Ramasi fara Malin Berggren, Ace of Base au insemnat, sambata seara, Ulf Ekberg si fratii Jenny si Jonas Berggren, ajutati pe scena de doua dansatoare, un backing vocalist, un clapar si un chitarist.

Imbracati toti in negru - baietii in trenci, iar Jenny intr-o rochie din dantela, pantaloni mulati si manusi din piele -, Ace of Base si-au inceput concertul intr-o atmosfera oarecum sobra, chiar daca atat tinutele, cat si atmosfera aveau sa se schimbe pe parcurs in ceva mult mai colorat.

Ace of Base la Sala Palatului
Foto: Hotnews

Publicul a fost salutat printr-o formula situata undeva intre romanescul "buna seara" si italienescul "buona sera". De altfel, pe toata durata concertului, suedezii au aratat ca nu exceleaza la capitolul "dialog cu publicul" si au folosit eternele formule "vreau sa va vad mainile-n aer" sau "va simtiti bine?".

Desi au fost cantate si piese mai noi sau remix-uri ale altora mai vechi (Wheel of Fortune), intr-un stil apropiat de ce se canta in zilele noastre, cu voci prelucrate, publicul a fost entuziasmat tot de cantecele de pe primele doua albume.

Jenny si Ulf
Foto: Hotnews

Nu au lipsit Never Gonna Say I'm Sorry, Living in Danger, Don't Turn Around sau Lucky Love. Concertul a cuprins si o sectiune "acustica" ce le-a adus un buchet de flori din partea fanilor. Prilej de a anunta, astfel, un alt cantec de succes, Life Is a Flower. Momentul acesta a facut ca spectatorii sa lase deoparte pozatul si filmatul, pentru a sta cu mainile pe sus.

"De 15 ani asteptam sa fim aici. Aveti o tara frumoasa, aveti oameni frumosi. Credeti-ma, am vazut lumea, stiu despre lucrurile astea", avea sa spuna Jenny, spre deliciul spectatorilor.

Pentru aceasta seara, suedezii au venit echipati corespunzator: portavoce, tobe electronice, lanterne, microfoane folosite special pentru piese cu voce prelucrata electronic. Cel mai mult a impresionat insa nu show-ul propriu-zis, ci calitatea vocala a lui Jenny Berggren, ajutata, e drept, de un backing vocalist.

"Puteti sa va ridicati in picioare? Va dau un beat si vedem daca-l recunoasteti", i-a instigat Ulf pe cei prezenti. Intr-adevar, bunici si nepoti, copii si parinti, toti au dansat si au aplaudat pe All That She Wants si Beautiful Life.

Jenny Berggren
Foto: Hotnews

Finalul a fost anuntat dupa doar o ora, dar nu putea sa lipseasca un bis pentru probabil cea mai cunoscuta piesa Ace of Base, The Sign. Desigur, cel mai mult s-a auzit publicul, care stia versurile pe de rost. Iar cine nu stia, putea citi cuvintele pe ecranul din spate. Tot acum a urcat pe scena o fetita, care a profitat de prilej pentru a canta si ea un vers in microfonul lui Jenny. "Aveti grija de copiii vostri. Copiii sunt viitorul. Cine sunt eu sa zic asta? Sunt o mama", a spus cantareata.

"A fost super tare, nu ma asteptam. Am 25 de ani, dar m-am simtit batrana. Oricum, a fost frumos, cred ca nici ei nu se asteptau. La inceput cam timorati, cam seriosi, dar dupa trei-patru piese s-au dezlantuit", spunea la final o fana care a "copilarit" cu muzica celor de la Ace of Base.

"All that she wants"live la Bucuresti

"The sign" live la Bucuresti