Event Plus completeaza seria de evenimente Blue Moods prin evenimentul de blues al anului: concertul extraordinar John Hammond ce va avea loc pe 22 noiembrie, incepand cu ora 22.30, la Hard Rock Cafe Bucharest, biletele fiind deja puse in vanzare prin Bilet.ro. Concertul este al saselea din seria de “anotimpuri ale Blues-ului” initiata de Event Plus si isi propune sa aduca in premiera absoluta est-europeana o legenda incontestabila a genului. Concertul va fi deschis de Baicea, unul dintre cei mai buni chitaristi de electric blues din Romania.

John Hammond este un artist care se bucura de notorietate in intreaga lume datorita carierei sale de peste 40 de ani dedicata blues-ului, in decursul careia a sustinut peste 10.000 de concerte. Artistul a lansat pana in prezent 30 de discuri si are in palmares un premiu Grammy. Constient de valoarea mostenirii pe care a primit-o de la marii bluesman-i, John Hammond reuseste sa contribuie la evolutia acestui gen muzical, artistul fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a revitaliza pana si cele mai vechi ritmuri de blues, imbinand sunetul chitarei acustice cu muzicuta si vocea-i inconfundabila.

“Faptul ca am reusit sa il convingem pe Hammond sa vina la Bucuresti – sa nu uitam ca multi il considera un ‚Robert Johnson alb’ si ca a pus umarul la revival-ul blues-ului la mijlocul anilor ’60 – reprezinta un semnal pentru ridicarea semnificativa a stachetei calitative a continutului concertelor Blue Moods in 2009, in care vom putea cu siguranta sa ascultam muzicieni cel putin la fel de prestigiosi”, a declarat Ioan Big, Head of Design Event Plus.

“Aducerea in premiera absoluta est-europeana a celui ce este considerat patriarhul blues-ului american alb, John Hammond, reprezinta cel mai important eveniment Blue Moods pana in acest moment. Se anunta a fi un show exceptional si sunt sigura ca aceasta personalitate muzicala complexa va fascina publicul roman iubitor de blues” a declarat Andreea Dumitru, Managing Director Event Plus.

Considerat o adevarata forta a naturii, John Hammond si-a dedicat o buna parte a carierei sale elogiului anteprenorilor sai, mari legende ale blues-ului, ca Jimmy Reed, Howlin' Wolf, Waters, John Lee Hooker, construindu-si astfel un repertor considerabil. De-a lungul timpului a concertat in cafenele, cluburi, prestigioase festivaluri internationale, impartind scena cu Hendrix, Clapton, Allman, Band, Wyman, .J. Cale, Mayall, Bloomfield, . John, Taylor, lie Musselwhite sau Lee Hooker.

Seria de “anotimpuri ale Blues-ului”, Blue Moods, poarta semnatura Ioan Big, Head of Design Event Plus si isi propune sa aduca in prim plan nume sonore, legende din lumea blues-ului. Event Plus doreste sa aduca in Romania, o data la trei luni, cu o frecventa menita a respecta anotimpurile, artisti cu renume international din domeniul blues-ului si cu un aport unic in ceea ce priveste calitatea si complexitatea interpretarii. Fiecare dintre acestia aduc un sound unic acestui gen muzical. Din aceeasi serie fac parte concertele Sugar Blue, Bob Brozman, Louisiana Red, Angela Brown si Papa George.