Am fost in multe pub-uri sportive, din Bucuresti sau aiurea. Reteta e clara: multe televizoare si tricouri sau fulare pe pereti. Ce deosebeste pub-ul R3, din Regie, de altele, e tocmai faptul ca acesta se afla in Regie. Nu stiu daca si altii simt la fel, dar, pentru mine si prietenii mei, Regia este un loc aproape magic, unde ne intalnim cu totii cu placere, chiar daca cei mai multi dintre noi nu mai stam acolo.

La R3 Pub, de exemplu, mergem sa vedem meciurile. Nu-l puteti rata, este situat chiar in inima Regiei, “spate-n spate” cu cantina Dumars si vis-a-vis de caminul P17. Ca sa ajungi inauntru trebuie sa urci niste scari lunguiete, cu balustrada impodobita neinspirat cu instalatie de pom rosie. Daca reusiti sa treceti peste instalatia kitchoasa si intrati, situatia se va schimba. Atmosfera e placuta, iar decorul e decent si prietenos. Scaunele din lemn sunt un pic cam inconfortabile, totusi. Ca sa nu mai zic ca-s incredibil de grele. Daca s-ar organiza un concurs al celor mai grele scaune dintr-un bar, R3-ul ar castiga cu siguranta.

Bine, cand am zis “atmosfera” m-am gandit la sensul figurat al cuvantului, adicatelea cum se simte studentu’ cand vine sa se relaxeze si el la un meci dupa o grea zi de stat pe mess si jucat Counter. Atmosfera la propriu e aproape irespirabila, mai ales cand barul este plin. Nu ma intelegeti gresit, chiar daca-s nefumator, sunt gata sa accept faptul ca fumez pasiv doua – trei pachete de tigari in trei ore de stat in R3. Dar, la un moment dat, incepi sa ai senzatia ca fumul iti blocheaza privirea si nu mai poti vedea ecranul pe care da Radoi la gioale. Bine, asta o fi si din cauza excesului de bere, nu zic.

Ah, sa nu uit! Pe Radoi nu-l puteti vedea dand la gioale in R3 decat in cupele europene, deci in maxim doua meciuri pe anul asta (ha-ha!). Asta pentru ca in R3 nu se prinde GSP TV, singurul post care transmite Liga I. In rest, puteti vedea meciuri din cam toate campionatele serioase, incluzand aici Italia, Spania, Anglia, Germania, basca Franta, Olanda si chiar Ungaria.

Servirea e prompta, dar are o componenta enervanta: politica pub-ului este ca plata se face pe loc. Iar berea cea mai bauta si baubila costa 5,5 RON. Inarmati-va, deci, cu multe hartii de 1 leu. Si cu o masca de gaze, as zice, ca poate va va imbunatati si imaginea de ultras.

Preturile la bauturi sunt ok. O bere se invarte pe la 5 lei, cum spuneam, iar un vin prost, cu aroma timida de struguri, cum gasesti in orice bar ordinar, il poti cumpara cu 20 – 25 RON. Preturile la mancare nu sunt deloc, pentru ca in R3 nu se mananca decat bataie, in functie de echipa cu care tii. Cand nu sunt meciuri, e muzica proasta, hausareala de aia enervanta de club, stiti voi. Din fericire, meciuri sunt cam toata ziua. Hai ai nostri!

Atmosfera: 8 din 10, aproape ca pe stadion, cu fumul de la fumigene inlocuit de cel de la tigari.

Servire: 7 din 10, pentru ca, daca vrei sa bei o bere si n-ai schimbat, s-ar putea sa fii nevoit sa mergi la alimentara sa schimbi.

Preturi: de student cu parinti cu salarii medii pe economie.