In plina recesiune globala, Dubai-ul a sarbatorit, cu focuri de artificii si o petrecere pentru care s-au cheltuit 20 de milioane de dolari, inaugurarea celui mai luxos hotel din Orientul Mijlociu - The Atlantis. Mai mult de 2.000 de celebritati au fost invitate la eveniment, care a inceput joi seara si a continuat pana vineri, relateaza AFP.

Printre cei care si-au facut aparitia la "petrecerea deceniului", potrivit presei locale, s-au numarat starurile hollywoodiene Robert de Niro, Charlize Theron, Mischa Barton si Wesley Snipes, precum si mari afaceristi sau vedete din lumea modei.

Kylie Minogue a fost cea care a si sustinut un concert la somptuosul hotel, pentru un onorariu de 1,5 milioane de lire sterline.

Dar adevaratul show a fost facut de jocurile pirotehnice. Un milion de artificii - de zece ori mai multe decat la Olimpiada de la Beijing, au aprins cerul Dubaiului, organizatorii sustinand ca evenimentul a fost vizibil din spatiu.

Complexul de lux a costat 1,5 miliarde de dolari si a fost construit pe o insula taiata artificial in forma de palmier, iar statiunea va include si cel mai inalt zgarie-nori din lume, desi acesta nu este inca gata. Piesa de rezistenta a hotelului Atlantis va fi acoperisul, care va gazdui dormitoare de 13.000 de lire sterline pe noapte.

Acesta va avea, de asemenea, un teatru cu 1.800 de locuri in care se va desfasura, in fiecare seara, cate un spectacol Cirque du Soleil, incepand cu vara lui 2011. La intrarea in hotel, clientii vor fi intampinati de un acvariu gigantic, in care inoata rechini si pisici de mare, dupa care acestia isi vor putea alege una dintre cele 1.539 de camere.

Se spera ca hotelul Atlantis sa fie cel care va sustine economia locala din Dubai, avand in vedere ca rezervele de petrol din zona sunt pe terminate. Atlantis a fost deschis oficial pe 24 septembrie.