Sambata seara, trupa franceza Nouvelle Vague a concertat la Sala Palatului. Ei au mai cantat in Capitala, anul acesta, in cadrul festivalului Bestfest, unde au avut o prestatie apreciata. Printre fani s-au numarat si persoane care au fost convinse sa-si cumpere bilet dupa ce au ascultat o singura piesa a francezilor. "I-am cautat pe Youtube. Prima piesa din lista: Dance with Me. Am dat play, m-a fascinat, trebuia sa-mi iau bilet. Asta a fost tot. Cu asta m-a convins, nu mi-a mai trebuit nimic", spunea unul dintre spectatori.

Data de 22 noiembrie a insemnat revenirea formatiei Nouvelle Vague in Romania, dupa ce in vara fusesera bine primiti de publicul bucurestean. Cunoscuti pentru faptul ca reorchestreaza piese punk, post-punk sau new-wave, francezii au adus pe scena Salii Palatului o combinatie de stiluri precum jazzul sau bossa nova.

La 20:40, One Hundred Years (The Cure) a dat tonul unui concert care avea sa dureze putin peste o ora si jumatate. "Bonsoir, hello!" a salutat Melanie, una dintre cele doua voci feminine care au reprezentat aseara formatia. Caci, se stie, Nouvelle Vague nu concerteaza intr-o formula stabila. Cu mici diferente de componenta fata de concertul din vara, din cadrul festivalului Bestfest, francezii au adus pe scena o chitara, un contrabas, clape, tobe, dar mai ales doua voci incantatoare: Melanie Pain si Nadeah Miranda.

Nadeah Miranda
Foto: Hotnews

Formula concertistica a fost gandita special pentru sala, dupa cum anuntase producatorul trupei, Marc Collin. Pentru spectacolul de aseara, Nouvelle Vague a venit cu piese noi, precum piesa din deschidere sau Master and Servant (Depeche Mode). Repertoriul a alternat cantecele mai lente cu cele rapide, care au indemnat la dans: A Forest (The Cure), Dancing with Myself (Billy Idol), Teenage Kicks (The Undertones) sau Guns of Brixton (The Clash) au fost usor recunoscute de un public darnic cu aplauzele.

Dupa ce au ascultat povestea unui Sweet and Tender Hooligan, spectatorii au fost "pusi" sa zumzaie (inaintea piesei Human Fly) si sa stea in picioare. "Daca vreti sa va ridicati sa dansati, acuma e momentul. Doar pentru ca aveti scaune nu inseamna ca trebuie sa le folositi", a explicat Melanie, in timp ce Nadeah a dat tonul piesei Too Drunk to Fuck si a coborat in public.

"Merci, I hope we had a great fuck together. Do you wanna fuck all together one more time? Acapella - it doesn't mean anything. Un acapella <>?" i-a provocat Melanie pe spectatori. "Unu, doi, trei" si Sala Palatului a strigat "fuck!", motiv pentru un fan de a constata cu subinteles: "Frantuzoaicele astea!"

"Acum urmeaza un cantec serios, deci am nevoie de un wiskey. E despre un dumnezeu si o regina", a anuntat Melanie piesa God Save The Queen, intr-o varianta foarte lenta fata de originalul cantat de Sex Pistols. I-a urmat Just Can't Get Enough (Depeche Mode), la care publicul nu a mai avut nevoie de indemnuri pentru a-si parasi scaunele.

Dance with Me si Love Will Tear Us Apart ar fi trebuit sa incheie seara, dar reactia publicului a generat nu unul, ci doua bisuri. Adica doua piesei noi, la care s-au adaugat This is not a Love Song (P.I.L.) sau In A Manner Of Speaking (Tuxedomoon). "N-au cantat I Melt With You!" exclama, la final, o fana dezamagita.

Nouvelle Vague
Foto: Hotnews

Printre spectatori s-au numarat si nume cunoscute ale muzicii de la noi, precum Ioan Gyuri Pascu sau Michi de la Suie Paparude. Reactiile celor prezenti fata de concert au fost pozitive.

"Foarte misto. I-am vazut si in vara, la Bestfest, dar mult mai fain sunetul acum. Ce-i drept, puteau s-o faca-n Polivalenta, unde sa stea lumea in picioare, sa danseze" (Gabi)

"Un prieten de-al meu mi-a zis de Nouvelle Vague, eu nu-i vazusem in vara, si i-am cautat pe Youtube. Prima piesa din lista: Dance with Me. Am dat play, m-a fascinat, trebuia sa-mi iau bilet. Asta a fost tot. Cu asta m-a convins, nu mi-a mai trebuit nimic. Nu-mi pare rau ca am venit. S-a auzit bine. Publicul: cam-cam, nici prea-prea, nici foarte-foarte." (Ionut)

Melanie si Julien
Foto: Hotnews