Prezenta in Bucuresti pentru a sustine ultimul concert din turneul Koop Islands, formatia suedeza Koop a adus la Sala Palatului cantece electro-jazz, swing si bossa-nova si s-a scuzat pentru victoria Suediei in meciul cu Romania, de la Campionatul Mondial de Fotbal din '94.

Putin dupa 20:30, un scurt instrumental a anuntat inceperea concertului. Piesa Beyond the Son i-a adus pe scena pe Oscar Simonsson si pe Magnus Zingmark, adica membrii fondatori ai formatiei Koop, alaturi de o orchestra dotata cu diverse instrumente: tobe, contrabas, banjo, trombon, xilofon. Oscar s-a ocupat de pian si acordeon, iar Magnus a supravegheat un sampler din spatele ochelarilor sai de soare. Putin mai tarziu, la piesa Waltz for Koop, si-a facut aparitia Hilde-Louise Asbjornsen, care a reprezentat aseara vocea principala a trupei.

"Good evening, Bucharest!", au salutat ei. "Bai, au stiut astia!", remarca, amuzat, un fan, facand referire la faptul ca suedezii nu au zis "Budapest".

tobe Koop
Foto: Hotnews

"Puteti sta jos pentru doar cinci cantece, apoi trebuie sa va ridicati", a anuntat Oscar. La piesa Forces... Darling, el a "ordonat" parasirea locurilor, mai ales ca a venit randul unui solo de tobe care a "aprins" publicul.

Aparitia chitaristului Michael, cu ocazia piesei Let's Elope, a fost primita cu umor de o parte a publicului. "De a aparut si Banica asta?", intreba cineva. Imaginea scenica a formatiei a fost ajutata si de tinuta Hildei, care a schimbat aseara trei rochii.

chitara Koop
Foto: Hotnews

Magnus, "omul cu laptopul", ne-a amintit de World Cup '94. "Asta a tot facut cu laptopul. S-a uitat pe Youtube dupa Romania si a dat de Hagi", radea unul dintre spectatori. Ba chiar mai mult, el a precizat ca ii pare rau de acea victorie asupra echipei noastre nationale. Discutia despre fotbal probabil ca ar fi continuat, daca nu intervenea Oscar: "vreti sa mai auziti niste muzica?"

Din repertoriul Koop nu au lipsit piese ca Relaxin' At Club F****n, Summer Sun, Moonbounce. Concertul a durat mai putin de o ora si jumatate, cu tot cu bisul care a inclus cantecele Koop Island Blues, Strange Love si Come to me.

Koop
Foto: Hotnews

La spectacolul Koop au fost prezenti si muzicieni autohtoni, precum Oigan, de la Kumm.

"Au fost tipic suedezi, la faza cand au zis ca cinci cantece vom sta jos, apoi trebuie sa ne ridicam. Totul programat, calculat. Eu am fost la suedezi de curand, stiu cum e. Mie mi-a placut mai mult Nouvelle Vague, aseara, dar cred ca asta tine de gust. La Koop nu prea mi-a placut vocea tipei, parca avea o raguseala, mai ales cand trebuia sa ridice" (Ionut)

"Instrumental au stat bine, dar tipa nu s-a auzit deloc. M-a dezamagit sunetul vocii. Eu am stat in fata, deci volumul trebuia sa rupa. Oricum, dupa ce am fost la Roisin Murphy, am alta perceptie asupra muzicii." (Catalin)

baterie Koop
Foto: Hotnews