In acest weekend, bucurestenii au putut admira portrete, nuduri, femei-clovn si femei-inger, in cadrul unui eveniment care a avut tema "Feminism, feminitate". Printre lucrari s-au "strecurat" si opere dadaiste sau creatii de inspiratie religioasa.

Tema targului a fost abordata mai ales din perspectiva profana, cele mai multe dintre exponate sugerand erotism. Ideile feministe s-au regasit mai ales in tablourile in care femeile sunt infatisate fara chip, iar accentul cade pe frumusetea trupului.

Feminitatea a fost abordata si din perspectiva religioasa. Sotii Zidaru au venit cu serafimi si cu tablouri care aduc in fata ideea de renastere. "E un alt fel de feminitate. Lucrarile noastre se refera la o feminitate cosmica, la un principiu feminin al nasterii, al unui nou inceput. Noi nu am venit cu femei goale. Noi ne-am dus cu ideea mult mai departe, la acest principiu feminin al creatiei. Femeia este cea care da viata."

Targul de arta contemporana s-a desfasurat in perioada 21-23 noiembrie, la World Trade Center Bucuresti. Evenimentul din acest an a fost plasat in continuarea celor 19 editii ale targului de arta contemporana SHOPART, organizate de WTCB in perioada 2002-2005.