S-au infiintat acum 13 ani, sunt fani Iron Maiden, Metallica si Iris, iar vineri seara au umplut clubul Old School Preoteasa, cu ocazia lansarii celui de-al patrulea album. Timp de doua ore, formatia Trooper a cantat piese hard'n'heavy, dupa ce fetele de la Idol si deatherii de la LOST "incalzisera" publicul in deschidere.

Evenimentul a intarziat putin din cauza unui eveniment caritabil, astfel ca trupele s-au instalat rapid pe scena, din respect pentru fani. Dar nu neaparat ca formatii care "canta in deschidere", ci ca invitati, cum subliniau cei de la Trooper. Intai Idol, adica cinci fete imbracate in piele, au starnit zambete in randul fanilor. "Inconvenientul e ca nu-si poate da jos maioul cand i se face cald", spunea unul dintre spectatori despre baterista trupei. Totusi, lumea a fost destul de darnica in aplauze, mai ales ca fetele au avut inspiratia de a strecura, printre cele patru piese cantate, si Paranoid, de la Black Sabbath.

Ceva mai consistenta a fost prezenta formatiei L.O.S.T., o trupa de death metal, care a dat tonul la headbanging prin opt piese destul de dure. Printre ele s-a numarat si Remains of Pain, care va da titlul celui de-al doilea album.

Trooper a dat un nou tun... de confetti
Foto: Hotnews

La 21:30 au aparut, in cele din urma, cei de la Trooper. "Scuze de intarziere, promitem ca vom face astfel incat sa prindeti metroul", a spus vocalistul Alin Dinca, a.k.a. Coiot. Lucru care s-a si intamplat, dar nu pentru ca ar fi fost vorba de un concert scurt. Dimpotriva, vreme de doua ore, Coiotu (voce), Balaurul (chitara), Oscar (bas), Popa (chitara) si John (tobe) au cantat piese de pe noul album, dar si altele mai vechi. Inca de la inceput, momentul festiv a fost marcat prin folosirea unui tun confetti, care a starnit entuziasmul publicului.

La multi ani! Balaurului
Foto: Hotnews

cand rockul cere sacrificii
Foto: Hotnews
Legatura cu publicul a fost deosebita: fanii nu au fost doar simpli spectatori, ci au cantat toate versurile si au fost pusi sa-l imite pe Alin, care a "executat" celebrele vocalize a la Cristi Minculescu. Cu o ora inainte de miezul noptii, tortul si sampania au aparut pe scena pentru a marca ziua Balaurului, care, marinimos, a pasat sticla spre public. Printre zecile de pletosi s-a strecurat si un fan "cazut pe campul de lupta", cu gatul anchilozat, probabil, intr-un headbanging anterior, dar care a tinut mortis sa fie prezent.

Nu a fost cel mai clar sunet posibil, cel putin la partea de voce, dar noul album a fost primit foarte bine de spectatori, care au aratat ca stiu versurile de pe Rock'N'Roll Pozitiv la fel de bine ca pe cele vechi. Motivul: de cateva zile, fanii au putut asculta piesele noi pe un site de specialitate. Moartea alba, Verset uitat, Old School Baby au incantat, dar piesele cele mai "cerute" au fost tot cele de pe primele albume: Doar a mea, Un singur drum sau Amintiri. "De peste 13 ani aceasta piesa va reprezinta pe voi", a spus Alin inaintea piesei Tari ca muntii, in timp ce Strigat parea sa incheie in forta seara.

Balaur chitarist
Foto: Hotnews

Surpriza a venit cu ocazia cantecului care a incheiat seara. "Nu am mai cantat piesa niciodata pe scena, iar pe la sala de repetitii am facut-o de doua ori" si acordurile piesei The Trooper, a celor de la Iron Maiden, au innebunit publicul. Mai ales ca, se stie, de aici se trage si numele formatiei conduse de Coiot.

Coiot pletos
Foto: Hotnews