Martipan, nuga, ciocolata, miere, bezele, baclava, acadele, vata pe bat, briose, torturi in forma de ursuleti si alte zeci de prajituri au facut ca, pret de cateva zile, Palatul Copiilor sa fie raiul dulciurilor. Parinti si copii, adolescenti si batrani au putut vizita prima editie a Festivalului "Dulciuri pentru toti", desfasurat in perioada 27-30 noiembrie, in Bucuresti.

Cu doar 5 lei, iubitorii de dulciuri au avut acces la un festival interzis doar diabeticilor. La intrare a fost pozitionat, strategic, un tort gigant, pentru doua sute de persoane. "Mancau si mai multe persoane din el, daca era in intregime natural. Doar invelisul e tort, inauntru are un schelet artificial, ca sa nu se inmoaie si sa cada", ne-a spus vanzatoarea.

Ochii vizitatorilor s-au putut delecta cu prajiturile siciliene din martipan, in forma de fructe, fursecuri cu migdale, prajituri frantuzesti, dar si nugale vandute de un... italian.

"Eu sunt mare consumator de dulciuri. Mi-a iesit rau colesterolul la analize, dar nu m-am putut abtine sa nu cumpar niste nuga: cu gust de arahide si cu gust de migdale. Nu sunt chiar ieftine. Am ramas fara bani. Dar chiar si fara a cumpara ceva, si tot merita sa vezi festivalul asta. E raiul pe pamant", ne-a spus Cosmin, unul dintre tinerii prezenti la eveniment.

Au existat insa si persoane care nu s-au aratat multumite de felul in care a aratat festivalul. "Ideea nu e rea, dar realizarea lasa clar de dorit. Uite si tu, parca e bazar, e prea inghesuit, nici nu ai loc sa treci. Nu ma deranjeaza harmalaia, stiam ca vor fi foarte multi copii aici, dar nici asa. E prea mic locul. Si preturile cam mari. Mi-a placut ce am vazut, dar n-am luat nimic, eu stau in Ozana, pot cumpara prajituri foarte bine de acolo, la acelasi pret, sau poate mai ieftin. Si nici nu mai trebuie sa le car tocmai de la Palatul Copiilor", s-a plans Mihai.