Traditiile si obiceiurile domina sarbatorile de iarna, si aprind in fiecare dintre noi flacara vie a copilariei. Pe 6 Decembrie, la ora 19:00, la Sala Palatului, este programat regalul muzical „Craciun Vienez“, care va va ajuta sa pasiti in atmosfera sarbatorilor de iarna.

Pe langa tonul impecabil si stilul de interpretare unic, Vienna Boys’ Choir ofera publicului un show al talentului ca actori, comedieni, si instrumentisti, combinand intr-un mod unic muzica si dansul, cu poezia, teatrul si artele vizuale.

Vienna Boys’ Choir este cel mai vechi dintre toate grupurile muzicale, fiind infiintat pe 7 iulie 1498, la dorinta Imparatului Maximilian I al Austriei. O traditie care continua si astazi, astfel ca in fiecare duminica, grupul coral de baieti, poate fi ascultat in Capela Imperiala a Palatului Hofburg din Vienna.

In perioada Imperiului Austro-Ungar, acest cor a fost recunoscut pentru perfomante absolute, si pentru prezenta acestora in uniforme militare in stil imperial. Dupa primul razboi mondial, statutul corului a decazut, insa Chaplain Joseph Schnitt, si-a mentinut pozitia la capela si a reformat grupul. Acesta a inlocuit uniformele imperiale cu o uniforma distincitva folosindu-se de stilul - marinar.Din fonduri restranse, a pus bazele unei scoli de instruire, unde baietii primeau o educatie muzicala solida, multi dintre ei devenind apoi, muzicieni profesionisti. De-a lungul timpului compozitorii Jacobus Gallus, Franz Schubert, dirijorii Felix Mottl, Clemens Krauss si Hans Ritcher s-au numarat printre acestia.

Astazi, sunt in jur de 100 membri, cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani, si sunt impartiti in 4 grupuri. Acestea sustin in jur de 300 de concerte pe an, in fata a peste o jumatate de milion de spectatori din intreaga lume. Repertoriul corului, cuprinde o arie larga de genuri muzicale, de la muzica medievala la cea contemporana si chiar muzica experimentala.

Cel mai reprezentativ videoclip al acestui cor exceptional, poate fi vizualizat accesand urmatorul link:

http://www.theagent.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=47:vienna-boys-choir&catid=34:contemporary-artists&Itemid=53

sau http://www.vreaubilet.ro/home.php

Biletele pentru acest spectacol, s-au pus in vanzare si se gasesc la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center et.2, sau pot fi rezervate online pe site-ul www.vreaubilet.ro. Preturile acestora variaza in functie de categoria de loc dupa cum urmeaza: Cat.III – 60 RON, Cat. II – 80 RON, Cat. III – 100 RON Cat. IV – 150 si VIP – 200 RON.