Aflata pentru a treia oara in Romania, Sepultura va canta pe 7 februarie 2009, la Sala Polivalenta din Capitala, in cadrul primei editii My Metal Festival. La eveniment vor mai participa Dew Scented si The Sorrow, iar pe 12 ianuarie vor fi anuntate trupele romanesti care vor concerta cu ocazia festivalului.

Sepultura este un exemplu perfect de thrash metal inteligent, cum le place sa se defineasca. Acest concept va fi reprezentat din plin in noul album, "A-Lex", ce va fi lansat in luna ianuarie a anului 2009. Piesele sunt inspirate de cartea "Portocala Mecanica"' a lui Anthony Burgess, si putem spune ca sunt putine prioecte pot fi considerate atat de impresionante sau ambitioase.

"Multi au vazut filmul "Portocala Mecanica" a lui Stanley Kubrick, dar sunt putini cei care stiu ca ultimele capitole ale cartii lipsesc din ecranizare. Acestea sunt, in opinia mea, esentiale in transmiterea mesajului pe care Anthony Burgess voia sa-l reprezinte, si anume ca libera alegere este cea mai importanta, totul depinde numai de tine", declara Andreas Kisser. "Dupa ce paraseste spitalul, Alex, personajul principal al cartii, se intoarce la indeletncirile zilnice, se reintalneste cu vechii sai prieteni, se casatoreste si isi intemeiaza o familie. Isi decide singur soarta, indiferent de planurile pe care guvernul le-ar fi avut pentru el. Acesta este aspectul pe care Sepultura l-a subliniat in albumul A-Lex - numele albumului are dubla semnificatie (in rusa, a-lex inseamna "cel fara de lege"). Materialul este impartit in patru sectiuni. Primele trei urmaresc linia filmului, iar a patra este fidela finalului cartii. Fiecare parte a albumului incepe cu o mica explicatie a ceea ce va urma", adauga Kisser.

A-lex I * Moloko Mesto * Filthy Rot * We`ve Lost You! * What I Do! *

A-lex II * The Treatment * Metamorphosis * Sadistic Values * Forceful Behavior * Conform *

A-lex III * The Experiment * Strike * Enough Said * Ludwig Van *

A-lex IV * Paradox.

Trupa Sepultura a mai concertat la Bucuresti in 2003 (la Arenele Romane) si in 2007 (la Amfiteatrul Mihai Eminescu).

Sepultura - "Roots Bloody Roots"

Dew Scented este a doua trupa ce si-a anuntat participarea la aceasta editie a festivalului. Thrash metal este genul adoptat de catre acestia, si au declarat recent ca mai bine ar renunta la muzica decat sa-si schimbe stilul. Sapte albume, numele acestora incepand cu litera I… Immortelle (1996), Innoscent (1998), Ill-Natured (1999), Inwards (2002), Impact (2003), Issue VI (2005) , Incinerate (2007 ). Leif Jensen (voce), Martin Walczak (chitara), Marc-Andree Dieken (tobe), Alexander Pahl (Bass)si Michael Borchers (chitara) au dovedit, din 1992 incoace, ca sunt o "adevarata forta a noului gen de thrash metal", cum le place sa afirme.

Dew Scented - "That's Why I Despise You"

O alta trupa prezenta pe scena My Metal Festival este The Sorrow. Influentati de Pantera, Machine Head, In Flames, At The Gates, dar si de Iron Maiden, Judas Priest, Motley Crue si Skid Row, austriecii au reusit sa-si faca loc pe scena metal, chiar daca au doar 2 ani de activitate. Matze (chitara si voce), Andi (chitara) , Tobi (bass si backing vocals) si Dominik (tobe) se vor afla in februarie 2009 in plina promovare a noului lor album, "Origin of the storm", ce va fi lansat pe 27 februarie 2009.

The Sorrow - "Knights of Doom"

Pe 12 ianuarie, IMIPLACEMIE, organizatorul festivalului, va anunta trupele romanesti ce vor participa la My Metal Festival 2009.

Pentru acest festival se pun in vanzare doar 2 000 bilete, la valoarea 87 lei, disponibile prin retelele Eventim (magazinele Carrefour, Germanos si on-line pe www.eventim.ro) si bilet.ro ( magazinele Cora, Flanco, Muzica, Sala Palatului si on-line pe www.bilet.ro). Biletele pentru concertul Sepultura achizitionate inainte de 5 ianuarie 2009 isi pastreaza valabilitatea si garanteaza accesul pe toata perioada evenimentului.