Celebra pentru hitul "Love Hurts", trupa Nazareth va canta pe 26 Aprilie 2009, la Arenele Romane din Capitala, in cadrul turneului "40th Anniversary Tour". In deschidere va concerta formatia autohtona Trooper, anunta organizatorii.

Potrivit organizatorilor de la Kompas Events, formatia rock Nazareth isi va promova la Bucuresti cel mai recent material, "The Newz“, lansat in februarie 2008. Evenimentul se suprapune cu aniversarea a 40 de ani de existenta.

Biletele pot fi achizitionate online pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro. In Bucuresti, biletele se vand in reteaua Diverta, in incinta hotelului Ibis (sediul bilete.ro). Pretul biletelor este de 80 RON, 90 RON (la locatie).

Nazareth este o trupa rock infiintata in decembrie 1968 in Dunfermline, Scotia, de solistul Dan McCafferty, chitaristul Manny Charlton, basistul Pete Agnew si bateristul Darrell Sweet. In alegerea numelui, s-au inspirat din primul vers al melodiei "The Weight" a celor de la The Band, ("I pulled into Nazareth / Was feelin' about half past dead").

In cei 40 de ani de ani de existenta, Nazareth a lansat 24 de albume de studio si 7 albume live. Printre cele mai cunoscute piese ale formatiei se numara "Broken Down Angel", "Bad Bad Boy", "This Flight Tonight" (cover hard rock al piesei lui Joni Mitchell), "My White Bicycle" (cover dupa trupa Tomorrow), "Hair of the Dog", "Holiday", dar mai ales "Dream On" si "Love Hurts".

Compusa de Felice si Boudleaux Bryant, balada "Love Hurts" a fost inregistrata initial de The Everly Brothers, in 1960, si reinterpretata de Roy Orbison un an mai tarziu. In 1975, formatia Nazareth a preluat piesa, aducandu-i mici modificari de text. Astfel, "love is like a stove/it burns you when it's hot" a devenit "love is like a flame/it burns you when it's hot". Desi avea sa fie ulterior cantata chiar de Cher, "Love Hurts" a inregistrat cel mai mare succes in varianta celor de la Nazareth, aducandu-le acestora discul de platina.

In urma diverselor schimbari de componenta, dar mai ales din cauza mortii lui Darell Sweet, trupa va aparea, pentru concertul din Bucuresti, in formula Dan McCafferty (voce), Jimmy Murrison (chitara), Pete Agnew (bas) si Lee Agnew (tobe).

Nazareth - Love Hurts

Nazareth - Dream On

Considerata cea mai buna formatie de hard'n'heavy din Romania, Trooper a fost infiintata in 1995 si a lansat, pana in prezent, patru albume, "Trooper" (2002), "Desant" (2005), "Electric" (2006), "Rock'N'Roll Pozitiv" (2008), precum si un boxset care cuprinde primele trei materiale discografice si un DVD - "Trooper 12 ani - Amintiri".

In cei aproape 13 ani de cariera, Trooper a cantat pe aceeasi scena cu Iron Maiden, Sepultura, Prodigy, The Cult, The Rasmus si W.A.S.P. De altfel, numele formatiei provine chiar de la numele piesei "The Trooper" a celor de la Iron Maiden.

Trooper - Tari ca muntii