B'ESTFEST 2009 s-a imbogatit cu doua nume noi. Trupa britanica Franz Ferdinand (3 iulie) si The Killers (1 iulie, "Ziua Zero" a festivalului) vor canta alaturi de alte nume mari ale muzicii: Motorhead (2 iulie), Iggy and The Stooges (3 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie, "Aftershock"). Festivalul se va desfasura in perioada 1 - 5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

Denumita dupa Arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, formatia Franz Ferdinand a luat fiinta in Glasgow, Scotia, in 2002. Trupa este formata in prezent din Alex Kapranos (voce, chitara), Bob Hardy (chitara bass), Nick McCarthy (chitara armonica, clape, voce secundara) si Paul Thomson (tobe, percutie, voce secundara).

Primul succes Franz Ferdinand a venit odata cu single-ul Take me out, extras de pe albumul omonim de debut, lansat in 2004. Piesa a ajuns pe primele locuri in clasamentele din intreaga lume, iar albumul i-a adus trupei doua premii Brit in 2005. In acelasi an, Franz Ferdinand a inceput sa lucreze la cel de-al doilea material discografic, You Could Have It So Much Better. La scurt timp dupa aparitie, albumul s-a instalat prima pozitie in topul din Marea Britanie, iar turneul de promovare a marcat un nou succes al trupei, cu un numar record de concerte sold-out. Lansarea celui de-al treilea album de studio al trupei a fost anuntata chiar pentru data de 26 ianuarie 2009.

Franz Ferdinand este renumita pentru show-urile live. Alesi de U2 pentru a canta in deschiderea concertelor din turneul Vertigo, formatia se mandreste cu aparitii la festivaluri internationale renumite, precum Glastonbury, Roskilde, Exit, Sziget, Werchter, Benicassim, PinkPop sau Coachella.

Franz Ferdinand - Take Me Out

Trupa The Killers s-a infiintat in 2002 si este compusa din Brandon Flowers (voce, clape), Dave Keuning (chitara, voce), Mark Stoermer (chitara bas, voce) si Ronnie Vannucci Jr. (percutie, tobe). Formatia combina muzica electronica moderna si influente rock din anii '80 si '90.

Primul material discografic al trupei, Hot Fuss, a inregistrat vanzari record de aproape cinci milioane de unitati. Datorita hiturilor Somebody Told Me, Mr. Brightside si Smile Like You Mean It, albumul s-a mentinut in clasamentul Billboard timp de peste cincizeci de saptamani. De asemenea, Hot Fuss se afla si printre cele 1001 de albume mentionate in cartea lui Robert Dimery: 1001 Albums You Must Hear Before You Die. '

Hot Fuss a fost urmat de alte doua albume: Sam's Town (2006) si Day and Age (2008). Primul extras pe single de pe Day and Age, Human, a devenit in scurt timp una dintre cele mai ascultate piese ale momentului pe posturile de specialitate din toata lumea. Cu ocazia participarii trupei The Killers in cadrul B'ESTFEST, organizatorii au adaugat o noua zi de festival: "Ziua Zero".

The Killers - Human (live @ EMA 2008)

Biletele pentru ''Ziua Zero'', precum si cele valabile pentru o zi de festival (2, 3 sau 4 iulie) sunt disponibile pe www.myticket.ro urmand ca de marti, 27 ianuarie, acestea sa poata fi achizitionate si din magazinele Diverta. Biletele de o zi sunt valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie). Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru BESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Abonamentele B'ESTFEST si biletele pentru AFTERSHOCK pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si on-line, de pe site-ul www.myticket.ro. Organizatorii evenimentului sunt Emag!c Entertainment.