S-a nascut in patria lui Grigore Vieru si a sotilor Doina si Ion Aldea Teodorovici, al caror talent il mosteneste. Stie sa picteze, sa cante la pian si are o voce foarte apreciata. Numele ei este Alexandrina Hristov, dar romanii o stiu drept fata care "merge pe jos", dupa numele uneia dintre piesele ei. Este poliglota, astfel incat canta in romana, franceza si rusa, dar probabil ca si in limba esperanto ar avea acelasi succes. Datorita numarului mare de solicitari pentru bilete la concertul de sambata seara, din "Bar Deja Fu...", concertul Alexandrinei s-a repetat duminica.

Este ultima zi din saptamana. Localul se numeste "Deja Fu...". Orele 20:00 trecute. Destul de devreme. Totusi, la intrare, se tot aude replica "ne pare rau, nu mai sunt locuri. Doar daca vreti sa stati in picioare..." Si sunt destui care vor, dupa ce, in seara precedenta, tot la concertul Alexandrinei Hristov, barul fusese plin. Localul este impartit in mai multe camarute cu fani care asteapta inceperea concertului. Holul este si el suprapopulat. Picturile Alexandrinei, care au impanzit peretii barului, fac asteptarea mai usoara.

Artista apare putin dupa ora 21:00, alaturi de cei care o vor acompania pe scena, la chitara, trompeta etc. Parca nici nu mai conteaza ca printre ei se afla Petrica Ionutescu, instrumentist de exceptie al trupei Blazzaj, caci Alexandrina atrage privirile tuturor. "E draguta tipa", exclama o fana si, dupa cateva secunde in care se apropie de scena ca sa vada mai bine, tot ea spune, si mai convinsa: "e chiar frumoasa".

La 21:10 incepe concertul. Departe de a face "show", Alexandrina e timida, abia scoate un "buna seara" si cate un "multumesc" pe care mai mult le ghicim. De cantat, nu canta. Mai mult sopteste, dar este suficient. Toti asculta, vrajiti de pian, de accentul si de voce moldovencei. Unii isi dau silinta sa priveasca spre scena, desi locul este foarte inghesuit, altii profita de videoproiectorul care transmite imagini pe un perete.

Alexandrina Hristov live
Foto: Hotnews

Prima piesa, Un, deux, trois, unul dintre hiturile Alexandrinei, ii aduce deja primele aprecieri. "Ce voce are! Suna mai bine live", exclama unul dintre cei prezenti. Urmeaza Noi doi, De cand ai plecat, Printre flori, iar Fata merge pe jos, cea mai cunoscuta piesa a Alexandrinei, naste reprosuri intre fani: "nu stii piesa? Pe ce lume traiesti?"

Dupa jumatate de ora, artista ne anunta, usor haios, ca "a luat sfarsit prima repriza". Cele 15 minute de hidratare si de fumat sunt urmate de piese in limba rusa si in franceza. Dintre piesele in limba romana se remarca Avionul de aur si Nimeni nu e ca tine (piesa cantata intr-o varianta usor diferita de original).

Alexandrina Hristov - Nimic nu e ca tine

Ultima piesa din program, Femeile dietice, confirma sensibilitatea versurilor Alexandrinei, combinata, uneori, cu versuri pe alocuri absurde, sau doar ludice: "femeile dietice iubesc cu miscari energice".

Concertul se sfarseste dupa o ora, nu inainte ca artista sa raspunda la aplauzele spectatorilor printr-un Cantec de leagan cantat numai de ea, la voce si pian.

Alexandrina Hristov - Cantec de leagan

Parerea fanilor

"E o dulceata de om. Ca si mine, e din Basarabia, deci cum sa n-o indragesc? As vedea-o pe coloana sonora a lui Amelie. Stie sa cante bine in franceza si i s-ar potrivi ca stil." (Irina)

Alte piese ale Alexandrinei, de pe albumul Om de lut, care urmeaza sa apara, gasiti aici.

Alexandrina Hristov - La femme qui t'aime