Aflat pentru a doua oara in Romania, Patrice va concerta in "Ziua Zero" (1 iulie), in timp ce trupa The Faint va urca pe scena festivalului pe 3 iulie. B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers (''Ziua Zero''), Manowar (AFTERSHOCK), Motorhead, Moby (2 iulie), Franz Ferdinand (3 iulie) si The Ting Tings (4 iulie).

Patrice Bart-Williams s-a nascut in Germania, copilaria sa fiind puternic influentata de artisti precum Burning Spear, Fela Kuti, Bob Marley, Jimi Hendrix sau Bob Dylan. A inceput sa compuna la varsta de 12 ani, definindu-si treptat un stil muzical propriu, sub forma unui amestec de ritmuri reggae si dub jamaicane cu sonoritati de chitara acustica, funk si pseudo-jazz.

Cu versuri de o puternica incarcatura sociala, care vorbesc despre iubire, rebeliune, spiritualitate, viata si moarte, hiturile Soulstorm, Up In My Room, Everyday Good, You Always You sau Clouds au ajuns rapid in atentia publicului, propulsandu-l pe Patrice drept un exponent al noii generatii de artisti reggae.

Dupa numeroase show-uri sustinute in cadrul unor festivaluri precum Summerjam, Hurricane, Summercase, Frequency sau OpenAir St. Gallen, Patrice va vizita in luna iulie pentru a doua oara Bucurestiul, de data aceasta pentru a concerta pe una dintre scenele B'ESTFEST, in "Ziua Zero", alaturi de The Killers. Primul concert Patrice in Romania s-a desfasurat pe 23 iunie 2008, la Arenele Romane.

Patrice - Soulstorm

Alcatuita in prezent din Todd Fink (voce), Jacob Thiele (sintetizator), Dapose (chitara, bass), Joel Petersen (chitara, bass), Clark Baechle (tobe), trupa americana The Faint a fost mereu descrisa printr-o serie de paradoxuri: un amestec de dance-punk cu influente new wave, un melanj de electro-pop si punk rock. Primul album The Faint, Media, a fost lansat in 1998, urmat un an mai tarziu de Blank Wave Arcade, material ce avea ca teme principale sexualitatea, teleportarea si manipularea maselor, subiecte ce au atras atat atentia fanilor, cat si a criticilor.

Cel de-al cincilea si cel mai recent album The Faint, Fasciinatiion ofera lumii cea mai reala imagine The Faint pana in prezent, fiind produs, compus, inregistrat, masterizat si lansat in intregime prin forte proprii.

Dupa ce au deschis show-uri pentru No Doubt si Placebo la inceputul anilor 2000, si au concertat in cadrul unor festivaluri precum Electric Picnic, Coachella, T in the Park sau Melt!, vara aceasta membrii The Faint vor oferi publicului roman o mostra de energie debordanta "made in U.S.", in cadrul show-ului pe care trupa il va sustine in cadrul B'ESTFEST pe 3 iulie, in aceeasi zi cu Franz Ferdinand.

The Faint - Agenda Suicide

Biletele valabile pentru o zi de festival, valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST a ajuns deja la a treia editie si se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti. Evenimentul este organizat de Emag!c Entertainment.