Creatii lautaresti apartinand unor "titani" precum Anton Pann, Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu sau Dona Siminica vor fi redate de maestrul Tudor Gheorghe in cadrul spectacolului "Mahalaua Mon Amour". Evenimentul va avea loc pe 8 aprilie, la Sala Palatului din Capitala, cu incepere de la ora 19:00.

Celebre cantece de dragoste, iubire neimpartasita si de jale precum "Inel, inel de aur", "Gropare deschide mormantul", "La chilia-n port", “Foaie verde mar domnesc" sau "La salul cel negru" vor reconstitui atmosfera de mahala dintr-o epoca uitata pentru a crea un eveniment autentic.

Spectacolul va beneficia de un turneu national incepand din luna martie si pana in luna mai in cele mai importante orase din tara, propunandu-si sa dezvaluie intr-o maniera inedita importanta si valoarea muzicii lautaresti vechi.

"Mahalaua Mon Amour" va completa un ciclu de restituiri muzicale pe care l-am propus tinerilor si nu numai, in cele trei spectacole de muzica populara din perioada interbelica si cele doua cu muzica usoara a aceleiasi perioade in care ilustram intr-un fel o parte din viata spirituala din acea vreme.

Lipsea insa, ceva din tabloul pe care am incercat sa-l conturez. Cantasem muzica satelor si oraselor, mai exact pe cea din localurile din centrul oraselor reprezentate de Moscopol, Titi Botez si Cristian Vasile. Acum va propun o altfel de muzica, ba chiar mai mult, o stare muzicala a unei lumi speciale, o lume a mahalalelor, o lume a durerii si bucuriei, spre o mai dreapta cinstire a domnilor lautari: Zavaidoc, Gheorghe Motoi, Faramita Lambru, Dona Siminica, Romica Puceanu etc.”, dezvaluie maestrul Tudor Gheorghe despre spectacol.

Pentru reprezentatia din Bucuresti, pretul unui bilet variaza in functie de categoria de loc astfel:

V.I.P. - 120RON

Cat. I - 100RON

Cat. II - 80RON

Cat. III - 60RON

Cat. IV - 40RON

Organizatorii VreauBilet si Asociatia Culturala Maria Domina au pus deja in vanzare biletele pentru reprezentatia din Capitala, oferind publicului posibilitatea de face rezervari online prin intermediul portalului www.vreaubilet.ro.

Pana in luna martie, Tudor Gheorghe mai este implicat intr-un alt turneu national, prilejuit de spectacolul Taina Cuvintelor.

6 februarie – Giurgiu – Teatrul Valah

9 februarie – Cluj – Opera Nationala

10 februarie – Tirgu-Mures – Teatrul National

12 februarie – Satu Mare - Casa de Cultura a Sindicatelor

13 februarie – Oradea - Casa de Cultura a Sindicatelor

15 februarie – Timisoara – Opera Nationala Romana

16 februarie – Deva – Casa de Cultura a Municipiului

19 februarie – Resita - Casa de Cultura a Sindicatelor

21 februarie – Targu-Jiu - Casa de Cultura a Sindicatelor

23 februarie – Craiova - Teatrul National

Tudor Gheorghe - Of, ce dor , ce chin, ce jale