In zona Universitate, mai precis langa Spitalul Coltea, a aparut un ceas. De fapt, nu este tocmai un ceas. Din ce am vazut eu trecand pe langa el, in goana lui 336, e un afisaj electronic care ieri imi comunica faptul ca au trecut 8 zile, 19 ore si 31 de minute. 8 zile, 19 ore si 31 de minute de cand ce?! O prietena a fost de parere ca evenimentul de la care au trecut 8 zile 19 ore si 31 de minute a fost decizia de la Haga.

Eu n-am fost de acord dar i-am spus ca daca, totusi, e vorba de decizia de la Haga, ar fi fost mult mai misto sa mai puna un ceas mai mic, sub el, pe care sa scrie: “...si 6570 zile, 25 de zile si 5 ore de cand Guvernul Romaniei vanduse deja resursele pe care nici macar nu apucasem sa le castigam la Haga.”

Azi mi-am amintit ca suportul pe care era pus ceasul avea o reclama la National Geographic pe el, asa ca am dat un telefon. Am aflat ca e o actiune National Geographic care n-are nici in clin nici in maneca cu decizia de la Haga, ci cu o chestie ceva mai nasoala – incalzirea globala. Si ca, in urma cu 9 zile, a fost pus acolo un cub mare de gheata si s-a inceput numaratoarea inversa, care urmeaza sa se incheie odata cu topirea cubului. Astazi mai ramasesera doua bucatele mici de gheata si niste oameni pregateau o filmare. Ma rog. Sincer sa fiu, daca eu nu m-am dat jos din 336 sa aflu despre ce e vorba, nu mi se pare o campanie foarte catchy.

Oamenilor nu le pasa de trecut, dar sunt mult mai sensibili la chestii legate de viitor. Cred, deci, ca ar fi mult mai misto un afisaj cu o numaratoare inversa, fara nici o explicatie. Sa scrie doar atat: “Au mai ramas 412 zile, 3 ore si 4 minute”. Atunci chiar c-as deveni curios!

www.mantzy.wordpress.com