Concertul a inceput la 20:15, cu piesa Breathe, si i-a adus pe scena pe James Blunt, cu chitara in brate, si pe cele patru "ajutoare" ale lui (chitara, bas, tobe, pian).

"Buna, Bucuresti!" a salutat artistul si a dat tonul urmatoarei piese: "Hey, this is Wise Men". Cateva minute mai tarziu, a venit si raspunsul spectatorilor. Un "Happy birthday to you" timid a inceput sa se auda printre fanii din fata scenei (artistul s-a nascut pe 22 februarie), dar a fost repede acoperit de acordurile melodiei Billy. Dorinta spectatorilor de a canta a fost rasplatita de cantaretul britanic. "You can sing along if you want to", i-a indemnat el pe fani, iar la sfarsitul piesei High le-a multumit intr-o romana perfecta: "Multzumesc!"

"Buna seara, how are you doing? This is our first time here, in Bucharest, and it's really nice to see your smiling faces. So thanks very much for coming along", a spus James si a anuntat urmatoarea piesa: I Really Want You, "a really quiet little song", cum a descris-o el.

James Blunt
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro

Dupa Carry You Home a venit randul unei piese de pe vremea cand James Blunt era soldat. "In 1999 I was a soldier, down the road, in a place called Kosovo. And I saw, through many things that I saw, humans at their worst." "Occasionally I saw individuals showing great courage and great compassion. And here is a song from that time", a mai spus artistul si a inceput sa cante singur, la pian, piesa No Bravery.

Dupa Shine On si Out Of My Mind, James a vorbit, pe rand, cu fanii din principalele patru zone ale Salii Polivalente, iar cu prilejul piesei Cause I Love You a lasat balta pianul. S-a ridicat de pe scaun rasturnandu-l, a coborat de pe scena si a traversat multimea de fani, ajungand in cele din urma pe o scena secundara, situata in partea opusa a salii: "Bucureshti, this song is dedicated to you!"

Urcat pe aceasta a doua scena, a mai cantat I'll Take Everything, dar mai ales binecunoscuta Goodbye My Lover, la sfarsitul piesei fiind ajutat de fani. Reintoarcerea pe scena principala s-a facut pentru o piesa foarte energica, Turn Me On, neinclusa inca pe vreun album.

So Long,Jimmy si You're Beautiful, cantata si de public, vers cu vers, pareau sa incheie seara. "Multzumesc mult!".

James Blunt
Foto: Bety Blagu / HotNews.ro

Artistul a revenit insa, dupa cateva minute, pentru bisul care a prelungit concertul pana la ora 21:45. "You're very sweet. Before we send you home, we'll play a delicate love song from the '70's". Astfel, dupa One Of The Brightest Stars si Same Mistakes, sala a rasunat de acordurile piesei 1973. Finalul piesei a fost marcat de energia lui Blunt, care s-a urcat pe pian si a inceput sa-l zgaltaie, in timp ce confetti-ul si jocurile de lumini au inundat sala.

"I'm gonna have your picture. Multzumesc", a spus James in timp ce imortaliza publicul. "You take care. See you soon. La revedere!" a incheiat o ora si jumatate (destul de scurte) de concert.

James Blunt - Cause I Love You (live @ Sala Polivalenta)

James Blunt traverseaza Sala Polivalenta