Vazuta de multi ca cea mai buna formatie din Serbia, Boban Markovic si Orchestra vor concerta la Sala Palatului din Bucuresti, pe 4 martie, cu incepere de la ora 20:00, informeaza organizatorii evenimentului, Fundatia Phoenix.

Boban Markovic este un cunoscut trompetist sarb, frontman-ul orchestrei Balkan Brass Band de peste 17 ani, timp in care lansat 12 albume. Orchestra a castigat de-a lungul timpului nenumarate premii, a interpetat o parte din coloana sonora a filmelor "Underground" si "Arizona Dream" si a concertat in peste 25 de tari din intreaga lume. Marko este fiul lui Boban si face parte din trupa din anul 2002, pe cand avea 17 ani. Se spune ca a trebuit sa repete cate 10 ore pe zi pentru a se alatura trupei.

Trupa lui Boban Markovic este considerata o replica mai autentica a celebrului lor co-national auto-exilat in Occident, Goran Bregovic. Muzica lor este bine definita de descendenta lor rroma, desi inclina si spre alte fonduri muzicale si culturale inrudite cu cele ale rromilor.

In piesele lor se regasesc influente din Miles Davis, Louis Armstrong, dar si Osman Salijevic, Fejat Bakija, Shantel, Gyspy Kings. Repertoriul include cantece instrumentale si vocale cu acompaniament de fanfara tradionala, care antreneaza publicul de toate varstele si conditiile sociale.

In anul 2000, formatia a participat la Festivalul de la Sziget pe scena World Music. La concert au participat peste 15.000 de oameni, carora le-a placut atat de mult prestatia trupei lui Boban, incat formatia Oasis, care trebuia sa cante in acelasi timp pe o alta scena, a trebuit sa astepte 30 de minute pana sa-si inceapa concertul, pentru ca publicul nu voia sa se desparta de ritmurile Balkan Brass Band.

Bilete costa 150, 120, 100 sau 80 RON, in functie de pozitia in sala. Ele pot fi achizitionate online, pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, sau la magazinele Muzica, Diverta, Germanos si Carrefour Voiaj si la Sala Palatului.

Boban & Marko Markovic Orchestra - Otpisani (live)