Boban Markovic si Orchestra sosesc astazi in Bucuresti, pentru concertul pe care il vor sustine la Sala Palatului, incepand cu ora 20:00. Pe scena vor urca Boban si Marko Markovic, tata si fiu, sustinuti de sapte suflatori si trei percutionisti, informeaza organizatorii evenimentului, Fundatia Phoenix.

Formatia va sosi de la Sofia, unde a sustinut un concert cu o zi inaintea show-ului de la Bucuresti. Cerintele de catering ale acestora sunt simple, principala dorinta fiind aceea de a nu fi serviti cu mancare chinezeasca sau de tip fast-food. Membrii trupei vor manca la Taverna Sarbului, inainte de inceperea concertului.

Boban (tatal) si Marko (fiul), ambii la trompeta si voce, vor fi sustinuti, pe scena bucuresteana, de alti sapte suflatori, dar si de trei percutionisti. Formatia anunta ca playlistul se va modifica in timpul concertului in functie de reactia publicului.

Inaintea show-ului de la Bucuresti, Boban Markovic a declarat: "Artistii romani care ne plac si pe care i-am intalnit pe diverse scene europene sunt Taraf de Haidouks, Fanfara Ciocarlia si Mahala Raj Banda. Muzica extraordinara exista peste tot in lume. Cum la fel exista si muzica de calitate proasta. Muzica tiganeasca se dezvolta si ceva bun o sa iasa pana la urma. In Serbia e la fel ca in Romania. Exista un fel de muzica promovata desi nu are valoare, iar muzica buna nu primeste atentia cuvenita."

Boban Markovic este un cunoscut trompetist sarb, frontman-ul orchestrei Balkan Brass Band de peste 17 ani, timp in care lansat 12 albume. Orchestra a castigat de-a lungul timpului nenumarate premii, a interpetat o parte din coloana sonora a filmelor "Underground" si "Arizona Dream" si a concertat in peste 25 de tari din intreaga lume.