Carlos Santana va concerta pentru prima data in Romania, pe 4 iulie, in cadrul festivalului B'ESTFEST 2009. Celebrul chitarist va urca pe scena in aceeasi zi cu The Ting Tings si cu The Charlatans, informeaza organizatorii evenimentului, Emag!c Entertainment.

Pornita de la acorduri de fusion de blues-rock afro-latin, "aventura" lui Carlos Santana in lumea muzicala a depasit barierele culturale si geografice, in cele peste patru decenii de cantat. Istoria trupei Santana a inceput in San Francisco, in a doua jumatate a anilor '60. Formatiei a fost propulsata spre statutul de celebritate de show-ul sustinut in cadrul festivalului Woodstock, in 1969, imediat dupa eveniment avand loc si lansarea primului album. In 1994, trupa avea sa apara din nou la celebrul festival, cu ocazia aniversarii a 25 de ani.

In 1999, Santana a lansat albumul Supernatural, material vandut in peste 25 de milioane de exemplare in lumea intreaga. Premiat cu discul de diamant si cu noua premii Grammy, albumul a beneficiat de colaborari cu artisti precum Eric Clapton, Lauryn Hill, Wyclef Jean, Eagle-Eye Cherry, Everlast, Rob Thomas (Matchbox 20), Dave Matthews, Mana, K. C. Porter, The Product G&B. Printre hit-urile oferite de materialul discografic se numara Put Your Lights On, Smooth, Maria Maria si Corazon Espinado.

In 2002 a urmat albumul Shaman, care a inclus colaborari cu Seal, Macy Gray, P.O.D, Dido, Placido Domingo, iar in 2005 All That I Am, promovat de single-urile Just Feel Better (cu Steven Tyler), I'm Feeling You (cu Michelle Branch) si Cry Baby Cry (cu Sean Paul).

Multi Dimensional Warrior, cel mai recent material discografic semnat Santana, a aparut in octombrie 2008 si este o antologie a carierei trupei, un dublu-CD de 28 de piese alese chiar de Carlos Santana, care a vazut in acest proiect "o scrisoare de dragoste catre fani".

In cei 40 de ani de existenta, Santana se poate lauda cu peste 90 de milioane de discuri in toata lumea, zeci de premii Grammy, precum si includerea in "Rock and Roll Hall of Fame". De asemenea, numele Santana apare pe nu mai putin de 70 de discuri.

Carlos Santana a avut si aparitii in afara trupei sale, in 1972 lansand primul album separat de Santana, un material live cu Buddy Miles. In ciuda criticilor din partea specialistilor, albumul s-a vandut destul de bine si a castigat titlul de platina. In cadrul Love, Devotion, Surrender, chitaristul a cantat alaturi de John McLaughlin, Jan Hammer si Billy Cobham (Mahavishnu Orchestra), Stanley Clarke (Return to Forever), Larry Young (Tony Williams Lifetime).

Santana - Soul Sacrifice (live @ Woodstock, 1969)

Santana - Samba Pa Ti (live @ Zagreb, 1998)

Santana & Clapton - Jingo (live @ Crossroads Guitar Festival, 2006)

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice si Thievery Corporation (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital si The Faint (3 iulie), The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock"). Festivalul a ajuns la a treia editie si este organizat de Emag!c Entertainment.