Filth Fest Tour, primul festival itinerant care va avea loc in Romania, va aduce in Romania formatiile Cradle of Filth, Moonspell si Turisas, informeaza eventim.ro. Festivalul va avea loc la Cluj-Napoca, pe data de 23 aprilie 2009, la Sala Sporturilor, cu incepere de la ora 19:00. Formatia din deschidere va fi aleasa dintre trupele Rotting Christ (Grecia) si Unleashed (Suedia).

Numarul biletelor este limitat la 1200 si vor exista trei categorii de preturi. Prima categorie, ca oferta promotionala pentru primii 500 de cumparatori, este la pretul de 85 RON, suma sub media preturilor practicate in Europa pentru acest concert. Celelalte bilete vor costa 100 RON, iar in ziua concertului fanii vor putea cumpara tichete contra sumei de 110 RON.

Bilete sunt disponibile deja in reteaua Eventim ( http://www.eventim.ro/ ) si in aproape toate magazinele Germanos din tara.

Trupa Cradle of Filth a fost infiintata in 1991, in Anglia, in componenta initiala Daniel Lloyd Davey (voce), Paul Ryan (chitara), Benjamin Ryan (clape), John Richard (bas) si Darren Garden (tobe). Liderul trupei si-a schimbat ulterior numele in Dani Filth.

Desi debutul si l-a facut in 1992, cu demo-ul Invoking The Unclean, CoF a ajuns cunoscuta abia in 1996, odata cu lansarea albumului Dusk And Her Embrace - Litanies Of Damnation, Death And The Dark Erotic. Un alt material discografic important in istoria trupei a fost lansat Cruelty And The Beast (1998). Cradle of Filth a scos pana in prezent opt albume de studio, cel mai recent fiind LP-ul Godspeed on the Devil's Thunder, aparut in octombrie anul trecut.

Cradle Of Filth - Honey And Sulphur

Cradle of Filth - Cruelty Brought Thee Orchids (live)