Considerata cea mai influenta formatie dupa Beatles, Kraftwerk va concerta pentru prima data la Bucuresti, pe 12 iunie, la Sala Palatului, informeaza organizatorii.

Kraftwerk a creat inca de la inceput un sound revolutionar, combinat cu sectiuni ritmice si melodii sintetizate. Mai tarziu, acest stil a ajuns cunoscut ca synthpop, electro, techno, house si IDM (muzica dance inteligenta), trupa generand astfel un impact masiv asupra multora dintre genurile muzicii moderne.

Florian Schneider si Ralf Hutter au pus bazele Kraftwerk in 1970, pentru ca mai tarziu celor doi sa li se alature Wolfgang Flur si Karl Bartos. Componenta trupei a mai suferit schimbari de-a lungul timpului, astfel ca formatia e compusa, in prezent, din Ralf Hutter (voce, clape, sintetizatoare, producator, "lider de trupa"), Fritz Hilpert (percutii, sintetizatoare, inginer de sunet), Henning Schmitz (sunetele de bass, sintetizatoare, clape inalte) si Stefan Pfaffe (operator video).

Printre cele mai apreciate piese Kraftwerk se numara Tour de France, The Robots, Radioactivity, Neon Lights, Autobahn, The Model. In cele aproape patru decenii de existenta, trupa a lansat 12 albume de studio, trei materiale live, peste 10 compilatii, 25 de single-uri si o videografie de aproape 20 de titluri.

Biletele pentru spectacolul Kraftwerk de la Sala Palatului vor fi puse in vanzare luni, 16 martie, pe www.myticket.ro, la urmatoarele categorii de pret 100, 150, 220, 300 si 500 lei. Incepand de joi, 19 martie, acestea vor fi disponibile si in reteaua magazinelor Diverta.Evenimentul este organizat de Emagic.

Kraftwerk - The Robots

Kraftwerk- Autobahn