Alina Manole, una dintre cele mai frumoase voci are folkului romanesc, isi va lansa primul material discografic, intitulat Luna Patrata. Evenimentul va avea loc pe 28 martie 2009, incepand cu ora 19:00, la Teatrul Ion Creanga din Capitala, informeaza un comunicat de presa remis de artista.

Alina Manole a debutat in urma cu 10 ani, cand a iesit castigatoare la Festivalul National de Muzica Folk "Om Bun”. Astazi canta pentru ca a fost incurajata si sustinuta de artisti consacrati ai genului. Este cunoscuta publicului de folk si jazz atat din perspectiva concertistica (peste 60 de concerte desfasurate in ultimii 2 ani in Bucuresti si in tara) cat si ca urmare a posturii de realizator al unei emisiuni de muzica folk.

Un album de folk-jazz care vorbeste despre indragostiti teribili care impart luna, despre amante-inger si iubiri neconventionale, despre prieteni vizibili sau interzisi, intr-o maniera ce poarta marca originalitatii artistei in spatiul muzical actual.

Evenimentul lansarii va fi unul “altfel”, iesit din tipare, dedicat tuturor celor care vor intra in sala Teatrului Ion Creanga din Bucuresti pentru aproape o ora si jumatate de rasfat al bunului gust. Instrumentisti de exceptie, proiectii video, o uniune inedita intre muzica si arte vizuale.

Alina Manole se poate mandri cu premii la mai multe evenimente folk: premiul “Anda Calugareanu”, Festivalul National de Muzica Folk “Om Bun” (1998), trofeul “Om bun”, Festivalul National de Muzica Folk “Om Bun” (1999), premiul I festivalul “Toamna castanilor” Ploiesti (2003), locul II in cadrul Festivalului de Muzica Tanara Prometevs, Sf. Gheorghe, Delta Dunarii (2006).

Biletele se gasesc la casieria teatrului Ion Creanga din Piata Amzei nr.13. Programul casieriei: miercuri-sambata 9-18, duminica 9-14.

Vezi aici site-ul artistei.

Alina Manole feat. Daniel Fat - Asa si-asa (live @ Spice Club)

Alina Manole feat. Dragos Boeru - Luna Patrata (live @ TVR2)

Alina Manole - Niciodata inger