Soprana Tarja Turunen va canta la Sala Palatului pe 22 iunie 2009, informeaza ARTmania Events. Concertul ce face parte din turneul european Summer Storm 2009.

Tarja Turunen este una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internationale. Ea s-a facut cunoscuta ca vocea legendara a celei mai iubite trupe de rock simfonic, Nightwish, in cadrul careia a activat pana in 2005.

Tarja s-a nascut in orasul Kitee din Finlanda, a inceput studiile muzicale la varsta de numai sase ani si a aprofundat scoala canto incepand de la 18 ani. De-a lungul carierei sale, Tarja a reusit sa uneasca rock-ul si opera, atingand echilibrul perfect intre stiluri prin piese ca Nemo si I Walk Alone.

In prezent, Tarja are o cariera solo de succes, marcata de albumul My Winter Storm, lansat in 2007. Tarja a inregistrat muzica de film in defavoarea aranjamentelor acustice traditionale ale muzicii rock si a creat o atmosfera sonora specifica productiilor cinematografice. Albumul a obtinut discul de platina in Finlanda si cate un disc de aur in Rusia, Germania si Suedia. Piesa de debut I Walk Alone, inspirata din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici foarte pozitive din partea presei si a fanilor.

Tarja Turunen nu se va afla pentru prima data in Romania. Ea a mai sustinut doua concerte alaturi de Nightwish, primul la Sala Palatului din Bucuresti (in 2004), sold out, si al doilea la Sala Polivalenta (in 2005). De asemenea, artista a mai sustinut un concert de lied in 2004, in Bucuresti, dar si un concert la Sibiu, pe 16 decembrie 2005.

Biletele pentru concertul de la Bucuresti vor costa 70, 90, 110, 130 si 150 de lei. Ele sunt disponibile in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint si www.myticket.ro, incepand cu data de 23 martie. Evenimentul este organizat de Future Production si ARTmania.

Vezi aici site-ul oficial al artistei.

Tarja Turunen - I Walk Alone