Cei cinci percutionisti de la Sistem vor sustine un concert 100% unplugged, informeaza RANEvents. Evenimentul va avea loc pe 28 martie, incepand de la ora 20:30, in Piata Constitutiei din Bucuresti, pentru a marca Ora Pamantului in Romania.

Sambata seara, nici un microfon, nici o boxa, nici un cablu si nici un reflector nu se vor afla pe scena unde va canta trupa Sistem. In vecinatatea scenei va fi amenajat un “60” urias, compus in totalitate din lumanari, care va constitui singura sursa de lumina, in afara de iluminatul stradal din zona.

Zoli Toth, Ambasador Earth Hour si membru al trupei Sistem, a vorbit despre initiativa muzicala "100% energy-free": “Va fi ca in liceu cand ne strangeam in parc si vreun coleg canta la chitara. Nu era asa multa lumina, nu aveam nici amplificare, dar ne simteam tare bine. Pe 28 martie, pe scena vom fi doar noi si butoaiele noastre, masurand in ritmuri cele 60 de minute in care fiecare trebuie sa se gandeasca la viitorul planetei. Le multumim celor de la Recolamp care au facut acest concert posibil si sper ca sambata seara sa ni se alature cat mai multi prieteni intru ecologie.”

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.