Trooper, Thunderstorm si Nexus vor completa programul B'ESTFEST AFTERSHOCK 2009, informeaza organizatorii. Cele trei formatii vor urca pe scena in ultima zi de B'ESTFEST, adica pe 5 iulie, la Romexpo. Cap de afis va fi legendara trupa Manowar, avandu-i drept invitati pe Holyhell.

Trooper este considerata cea mai buna formatie de hard'n'heavy din Romania, dar si trupa cu cel mai mare numar de fani din noul val al rock-ului autohton. In cei aproape 13 ani de cariera, Trooper a cantat pe aceeasi scena cu Iron Maiden, Sepultura, Prodigy, The Cult, The Rasmus si W.A.S.P. De altfel, numele formatiei provine chiar de la numele piesei The Trooper a celor de la Iron Maiden.

Trooper a lansat patru albume: Trooper (2002), Desant (2005), Electric (2006) si Rock'n'Roll Pozitiv (2008), precum si un boxset care cuprinde primele trei materiale de studio si un DVD - Trooper 12 ani - Amintiri.

In 2008, Trooper a castigat premiile de cea mai buna formatie de rock, cel mai bun album, cea mai buna lansare, cel mai bun concert aniversar.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Trooper - Strigat

Thunderstorm a fost infiintata in 1998, an in care a fost editat si primul material demo, Tales From A Dying World. Dupa cateva schimbari de componenta, trupa inregistreaza in 1999 cel de-al doilea material, intitulat Season of Shadows, urmat in 2001 de Beyond The Dawn. In 2004, activitatea trupei se concentreaza pe editarea primului album in limba romana, intitulat Vise Digitale. In 2008, Thunderstorm a fost prima trupa romaneasca inclusa in programul B'ESTFEST AFTERSHOCK, cu Judas Priest cap de afis.

Vezi aici site-ul trupei si pagina de myspace.

Thunderstorm - Secretele noptii

NeXus a luat nastere in 2003 si este alcatuita din Costica Sandu (voce), Dan Albu (chitara, voce), Andi Vasilescu (clape), Catalin Florescu (bas) si Adrian Rugina (baterie). Trupa a lansat in 2005 primul EP, Call From Grace, urmat un an mai tarziu de un nou material, intitulat I.

In ultimii ani, NeXuS a sustinut concerte in toata tara, iar anul 2007 a adus prima iesire in afara granitelor, in Viena, unde trupa a sustinut doua concerte in cadrul Festivalului Sampling Bucharest. De la metalul melodic soft pe care l-au abordat la inceput, NeXuS s-a reorientat catre un sound mai dur, cu influente power, thrash si progressive. Primul album NeXuS urmeaza a fi inregistrat chiar in primavara acestui an.

Vezi aici site-ul oficial al trupei si pagina de myspace.

NeXus - To The Light (live)

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice si Thievery Corporation (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital si The Faint (3 iulie), The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans (4 iulie), Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock"). Festivalul a ajuns la a treia editie si este organizat de Emag!c Entertainment.