Trupa germana Polarkreis 18 va urca pe scena festivalului B'ESTFEST pe 2 iulie, informeaza organizatorii. In aceeasi zi vor mai canta Moby, Motorhead si Ayo.

Formata in prezent din Felix Rauber (voce/chitara/clape), Philipp Makolies (chitara/clape), Silvester Wenzel (clape), Uwe Pasora (bass), Christian Grochau (tobe), Ludwig Bauer (clape/chitara), Polarkreis 18 a trecut printr-o serie de schimbari. Desi a luat nastere in 1998, trupa si-a primit numele actual abia in 2004.

Printre cele mai cunoscute piese ale celor de la Polarkreis 18 se numara The Colour of Snow, Dreamdancer, Under This Big Moon, Allein Allein.

Debutul discografic al trupei a fost marcat printr-un EP cu cinci piese, in 2004. A fost urmat de primul album, Look, lansat independent un an mai tarziu. In 2006, Polarkreis 18 a ocupat pozitia secunda la un concurs muzical, fapt ce a condus la semnarea unui contract cu o casa de productie si lansarea albumului "oficial" al trupei, Polarkreis 18 (2007). The Colour of Snow, cel de-al doilea album al formatiei, a fost lansat un an mai tarziu.

In 2008, trupa a fost aleasa drept opening-act pentru turneul Smashing Pumpkins din Germania, fiind invitata apoi si de membrii Depeche Mode pentru deschiderea concertelor din Leipzig si Berlin in cadrul "Tour of the Universe 2009".

Dupa ce primavara asta vor canta alaturi de The Killers la Hamburg, Polarkreis 18 vor participa la cateva dintre cele mai importante festivaluri ale Europei: Rock am Ring, Melt!, OpenAir St. Gallen, Frequency, urmand ca pe 2 iulie sa ajunga si la B'ESTFEST, in Bucuresti.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.

Polarkreis 18 - Allein, Allein

Polarkreis 18 - Colour of snow (live)

Polarkreis 18 - Under This Big Moon

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei).

B'ESTFEST se va desfasura anul acesta in perioada 1-5 iulie, la Romexpo, printre artistii care si-au anuntat deja prezenta numarandu-se The Killers, Patrice, Thievery Corporation si Snails (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead, Ayo si Moby (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons si Alternosfera (3 iulie), The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers (4 iulie), Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").