Vasile Seicaru isi lanseaza cel de-al zecelea album folk, intitulat In orasul cu floare de tei, informeaza managementul artistului. Evenimentul va avea loc joi, 9 aprilie 2009, la Silver Church Club, cu incepere de la ora 18:00. Intrarea este libera.

Toti cei interesati vor afla mai multe amanunte legate de realizarea acestui nou album pe 9 aprilie, la Silver Church Club (Calea Plevnei, nr. 61), cand Vale - cum ii spun prietenii - va interpreta cantecele noi, va raspunde intrebarilor adresate de fani si de reprezentantii mass-media, va imparti autografe. Nu vor lipsi nici cateva dintre cantecele vechi, atat de asteptate de toti cei care-i iubesc muzica.

In orasul cu floare de tei este al zecelea album de studio al artistului. Din discografia lui Vasile Seicaru mai fac parte Aruncarea in valuri (1984), Iubirea noastra (1986), Calatori visatori (1988), Citeste numai la final (1991), Implicat in social (1995), Romanta intre doua trenuri (1997), Viata-i viata, banu-i ban (1999), Best Of (2001), Pana seara, voi veni (2003), Colectia folk - nr.1 (2006). Celebrul folkist a inceput deja sa lucreze la un nou material, care va contine cantece de Craciun.

Vasile Seicaru este unul dintre numele care se leaga de istoria Cenaclului Flacara, unde Vale a activat in perioada 1978-1984. "Aici am devenit cu adevarat popular, cunoscut ca interpret si compozitor de muzica folk. In Cenaclu am compus cele mai apreciate de public, dar si cele mai valoroase cantece din repertoriul meu. Intr-un mare procent, pe vremea aceea cantam cantece scrise pe versurile lui Adrian Paunescu", isi aminteste artistul, are a mai activat, inainte de Cenaclul Flacara, in trupele Atletic si Group (la doar 16 ani), dar mai ales in cadrul formatiei Cristal (ca solist vocal).

De-a lungul vremii, a colaborat cu artisti de valoare, precum Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Mircea Vintila, Vlady Cnejevici, Stefan Hrusca, Mugurel Vrabete, Raul Cusak (Vama), Sorin "Pupe" Tanase (Vita de Vie), A.G. Weinberger. Vasile Seicaru este si unul dintre membrii fondatori ai trupei care mai tarziu avea sa se numeasca Pasarea Colibri. In anul 2006 , a fost decorat cu "Ordinul Cultural in Grad de Cavaler", oferit de Presedintele Romaniei.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistului se numara: Aruncarea in valuri, La adio, Antiprimavara, Actorul, Citeste numai la final, Domnule maior, Viata-i viata, banu-i ban, Din prea mult sau prea putin.

Vezi aici site-ul oficial al artistului.

Vasile Seicaru - In orasul cu floare de tei (live @ Gala Folk Om Bun, 2009)