Artista basarabeana Alexandrina Hristov isi va lansa in Romania primul album, intitulat Om de lut. Evenimentul va avea loc joi, 9 aprilie, incepand cu ora 21:00, in clubul Silver Church din Capitala, informeaza un comunicat de presa remis de artista. Intrarea costa 20 lei, iar albumul 40 lei.

Alexandrina Hristov este cunoscuta de publicul roman ca "fata care merge pe jos", dupa titlul uneia dintre piesele artistei. In 2006, Fundatia Phoenix si Dan Chisu i-au descoperit talentul deosebit, astfel ca anul urmator, concertele Alexandrinei aveau sa umple seri la rand Cafe Deko.

Om de lut a fost inregistrat in perioada iunie - decembrie 2007 (in Timisoara) si finalizat in mai 2008. Materialul contine 12 piese originale compuse de Alexandrina in perioada 2000-2007 si un remix de Dan Handrabur.

"Om de lut este copilul meu, un copil frumos si sanatos, gingas, mai mult minor decat major, rafinat si expresiv. Inima omului de lut bate in ritmuri de jazz, soul, funk, electropop. Omul de lut va canta despre drum, zbor, cautari, vapoare si mare, avioane si ochi verzi, despre dor si insomnie, flori si nervi, Zorro si Fat-Frumos... iubire si cosmos, femei, ploaie si vant, despre Rege si Regina", spune Alexandrina despre primul sau album.

Originalitatea albumului este asigurata de lipsa unei unitati stilistice, fiind o imbinare reusita de soul, jazz, funk, R&B, electropop si rock. Combinarea instrumentelor acustice (trompeta, saxofon, trombon, contrabas, acordeon, mandola etc) cu diverse sounduri electro pun in valoare calitatile vocale deosebite ale Alexandrinei.

Artistii care au contribuit la realizarea albumului sunt: Alexandrina - clape, voce, Petre Ionutescu - clape, trompeta, acordeon; Gabriel Almasi - chitara, mandola; Czifrac Stefan - bas; Vali Potra - tobe. Invitati: Lucian Nagy - saxofon; K-lu - turntables; Radu Guti - trombon; Ion Vidu - tuba; Arthur Balogh - cotrabas; Tavi Scurtu - tobe electronice.

Albumul beneficiaza de o a doua ceremonie de lansare, la Timisoara, in data de 16 aprilie, la Teatrul Magyar, ora 20:00, dar si de un turneu de promovare. Incepand cu luna aprilie, Om de lut va fi disponibil in magazinele Diverta si Carturesti din toata tara, dar poate fi achizitionat si cu ocazia concertelor pe care artista le va sustine.

Alexandrina Hristov s-a nascut la Chisinau. A absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice. Activitatea sa se leagă de muzica, pictura si poezie, pe care le combina foarte reusit.

Printre primele sale aparitii se numara o serie de concerte la Cafe Deko din Bucuresti. Artista a mai cantat la Festivalul de Jazz de la Garana, Festivalul Om bolnav, la Pestera Bolei, la Festivalul International de Film Transilvania. Alexandrina este apreciata si datorita rolului sau din filmul Trois femmes de Moldavie, in regia lui Paul Cuzuioc.

Vezi aici pagina de myspace si site-ul oficial al artistei.