Kumm, Urma si Persona (Romania) si trupele maghiare Jacked si The (hated) Tomorrow vor canta in memoria sportivului roman Marian Cozma. Evenimentul va avea loc vineri, 10 aprilie, incepand cu orele 19:00, in clubul A38 din Budapesta, informeaza managementul trupei Kumm.

Moartea hanbalistului roman Marian Cozma, care juca in Ungaria, a adus impreuna oameni necunoscuti din cele doua tari. Horváth Balázs (frontman-ul formatiei The (hated) Tomorrow) si jurnalistul Lukács Csaba (secui nascut in Romania, care traieste de 15 ani in Ungaria) au hotarat sa arate ca si muzica poate sa uneasca si au decis sa organizeze un eveniment la care sa fie invitati muzicieni talentati din ambele tari.

Concertul va fi sustinut intr-un loc simbolic, pe nava A38 ancorata pe Dunare - fluviul care leaga cele doua tari. Seara muzicala de la Budapesta va incepe cu un duo romano-maghiar de muzica de camera - Oana Popescu (pian, RO) si Molnár Zita Yvonne (vioara, H) - care va interpreta piesa Dansuri populare romanesti de Bela Bartók.

Biletele de intrare vor costa 500 HUF (aproximativ 7 RON) pentru studenti si 2000 HUF (aproximativ 30 RON) pentru restul publicului.

Kumm este o trupa romaneasca ce urmeaza sa implineasca 12 ani de activitate. Numele formatiei inseamna "nisip" in limba tatara.

De la infiintare, Kumm a sustinut concerte in: Romania, Germania, Elvetia, Turcia, Cehia, Ungaria, Italia. In martie 2009, Kumm si-a imbogatit lista tarilor unde a sustinut concerte cu Bulgaria, avand doua cantari la Sofia si Plovdiv.

Componenta Kumm: Catalin Mocan (voce), Mihai Iordache (sax), Eugen Nutescu (chitara, voce, muzicuta), Kovacs Andras (keyboards), Sorin Erhan (bas) şi Csergo Dominic (tobe).

Discografie: Moonsweat March (2000), Confuzz (2002), Angels & Clowns (2005), Different Parties (2006), Lo-Fi Poetry (2007).

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.

Urma (alternative acoustic) a fost infiintata in 2003 si a lansat, pana in 2007, trei albume: Nomad Rhymes, Anger as a Gift si Trend Off. Cel de-al treilea material discografic a aparut exact la trei ani dupa lansarea primului disc si reflecta munca unei echipe largite, opera a unsprezece muzicieni.

Urmatorul album al trupei, in curs de aparitie, se intituleaza Lost End Found. Acesta va fi precedat de o alta serie de aparitii pe scena, precum si de un site puzzle-concept, ce va oferi ascultatorilor fiecare piesa pe masura ce aceasta este imprimata in studio.

Componenta trupei Urma: Sorin Erhan – chitara bas, Csergo Dominic – percutie, Mani Gutau – voce, chitara solo.

Vezi aici site-ul oficial si pagina de myspace a trupei.

Persona s-a format in 2003, in Timisoara, numele sau fiind inspirat de ultimul film al celebrului regizor Ingmar Bergman. Inca de la prima sa aparitie publica, in 2004, Persona a fost etichetata drept "trupa britanica a Timisoarei", datorita stilului indie abordat.

In 2008, formatia a cantat alaturi de nume ca dEUS (B), Kultur Shock (USA), Air Traffic (UK), Trash Fashion (UK) si Robots in Disguise (UK). In 2009, piesa Momentary Lack of Passion a ajuns pe prima pozitie in Romanian Top at CityFM Radio si trupa a fost desemnata drept una dintre cele mai bune trupe din zona autohtona de brit-indie. Tot anul acesta, trupa intentioneaza sa-si lanseze primul album, intitulat Suburbia Afterlife.

Persona va canta in acest an in cadrul festivalului B'ESTFEST, pe 4 iulie, in aceeasi zi cu Santana, The Charlatans, The Ting Tings, Looptroop Rockers, The MOOoD si Gravity Co.

Vezi aici pagina de myspace a trupei.

Jacked este o trupa indie-rock formata in 2004, in Ungaria. In aceasta vara, formatia va incepe inregistrarile pentru un album. Reteta celor de la Jacked nu este una complicata – buna dispozitie, un rock and roll antrenat de punk, lejeritate – un amestec fermecator si antrenant. Componenta formatiei: Mozner Laszlo - chitara, Jancso Gabor - chitara bas, Juhasz Adam - percutie, Morocz Tamas - voce, Szajko Andras - chitara.

Vezi mai multe pe pagina de myspace a trupei.

The (hated) Tomorrow a fost infiintata, in vara anului 2005, de Horvath Balazs impreuna cu fratele si prietenii sai. Baietii au inregistrat in martie 2009 un nou demo. Stilul muzical este pop-rock. Titlul albumului de debut este Claustrofobie.

Componenta trupei: Horvath Balazs – chitara, acompaniament vocal, Horvath Barnabas Botond – percutie, Hetesi Renato – chitara, Czoller Bence – chitara bas.

Vezi mai multe pe pagina de myspace a trupei.