Sambata, 11 aprilie, de la ora 20:00, in Studioul 2, Centrul National al Dansului Bucuresti propune cea de-a doua sesiune a programului Sambata sonora, intitulata Arteradio.com, informeaza organizatorii. Sambata sonora este un program de initiere in sound art, radio art si muzica contemporana. Intrarea este libera.

Lansat in luna martie de Centrul National al Dansului din Bucuresti (CNDB) si asociatia Jumatatea plina, Sambata sonora este un program de initiere in sound art, radio art si muzica contemporana.

Arte Radio este o celula de productie de opere radiofonice difuzate exclusiv pe Internet, medie de varsta de 30 de ani, ambitie de a ne dezmorti urechile cu obiecte radiofonice neidentificate.

Arte Radio este un web radio a la demande (piesele sunt comenzi). Acest radio propune mai bine de o mie de reportaje si creatii radiofonice in ascultare libera. Este un radio creat de Arte France, ramura franceza a televiziunii de stat Arte, strict necomercial si fara publicitate.

Arte Radio se prezinta sub forma unui magazin periodic ce propune in fiecare saptamana scurt-metraje radiofonice noi (reportaje, documentare, fictiuni, poezie sonora, cronici). Aceste creatii folosesc resursele scriiturii sonore, fara muzica sau comentarii, dar cu o munca insistenta asupra calitatii inregistrarii sonore, a montajului si a mixajului. Majoritatea pieselor au o durata cuprinsa intre 3 si 15 minute, cea mai scurta fiind de 16 secunde, iar cea mai lunga de 50 de minute.

Selectie Arteradio.com de Julien Trambouze si Anamaria Pravicencu.

CNDB se afla pe Bd-ul Nicolae Balcescu, nr. 2, etaj 3/4 (acces spre Laptaria lui Enache).