Celebra soprana Montserrat Caballe si interpretul italian Al Bano Carrisi vor canta in Piata Constitutiei duminica, 19 aprilie, informeaza un comunicat de presa remis de Primaria Capitalei. Evenimentul va avea loc intre 19:00 si 22:00.

Montserrat Caballe este o faimoasa soprana, care s-a remarcat ca o cantareata de clasa internationala in muzica de opera. Ea este cunoscuta si pentru colaborarea cu legendarul Freddie Mercury (frontman-ul trupei Queen), cei doi colaborand pentru albumul Barcelona, in 1988.

Alaturi de Montserrat Caballe, invitat de onoare in cadrul Marelui Concert de Sfintele Pasti va fi si Al Bano, unu dintre cei mai cunoscuti cantareti italieni. Acesta a devenit, pe 23 martie 2009, Ambasador Extraordinar al orasului Bucuresti in lume.

Pe scena special amenajat in rondul din fata Palatului Parlamentului vor mai urca orchestra Bucharest Symphonic Pops (dirijor Constantin Adrian Grigore), corala “Nicolae Lungu” a Patriarhiei Romane, solistul Marcel Pavel, tenorul Teodor Ilincai si soprana Irina Iordachescu.

Programul Marelui Concert de Sfintele Pasti

Verdi – Uvertura Forţa Destinului – Bucharest Symphonic Pops

O sole mio – Corneliu Montano

Nicolae Kirculescu – Moment Muzical – Raluca Ouatu

George Grigoriu – Muzica – Irina Iordachescu

Arr. Andrei Tudor – You Raise Me Up – Marcel Pavel

Haciaturian – Adagio din Spartacus – Bucharest Symphonic Pops

Puccini – Boema – Che gelida manina – Teodor Ilincai

Puccini – Boema – Duet: O soave Fanciula – Solisti: Teodor Ilincai si Irina Iordachescu

Paul Constantinescu – Oratoriul de Paste – Hristos a inviat – BSP si Corala Patriarhiei "Nicolae Lungu”

Andrei Tudor – Hristos a inviat – Bucharest Symphonic Pops, Corala "Nicolae Lungu” si Corul de copii "Sunetul Muzicii”. Solisti: Irina Iordachescu si Teodor Ilincai

Din repertoriul de aproximativ doua ore pe care il vor sustine Montserrat Caballe si Al Bano, nu vor lipsi arii faimoase, precum Ave Maria si Nessun Dorma.