Artista de origine australiana Gabriella Cilmi va urca pe scena festivalului B'ESTFEST 2009 pe 3 iulie, informeaza organizatorii. In aceeasi zi vor mai canta Orbital, Franz Ferdinand, Klaxons, Alternosfera si AB4.

La treisprezece ani, Gabriella Cilmi (se pronunta "chill me") avea deja semnat primul contract cu o casa de discuri importanta, dupa ce a reusit sa atraga atentia unui producator muzical in timp ce interpreta piesa ''Jumpin' Jack Flash'' a trupei Rolling Stones. Patru ani mai tarziu avea sa isi lanseze primul album, intitulat ''Lessons To Be Learned''.

Faima i-a fost adusa de single-ul ''Sweet About Me'', care a urcat in doar cateva zile aproape cincizeci de pozitii in UK Singles Chart. Pe 9 iulie 2008, artista a lansat ''Save The Lies'', cel de-al doilea single de pe ''Lessons To Be Learned''.

Gabriella se poate mandri cu statutul de invitat special in cadrul turneelor sustinute de artisti ca Sugababes, Nouvelle Vague si James Blunt. La inceputul acestui an, Gabriella Cilmi a sustinut un concert in deschiderea finalei mari a turneului de tenis Australian Open 2009, iar in martie a participat alaturi de Kylie Minogue si Kings of Leon la concertul caritabil Sound Relief in Melbourne, Australia, in fata a peste 80.000 de oameni. Pe 3 iulie, artista va participa la festivalul B'ESTFEST, organizat in Romania.

Vezi site-ul artistei si pagina de myspace.

Biletele sunt valabile pentru o zi de festival, doar ziua pentru care sunt cumparate (''Ziua Zero'', zilele 2, 3 sau 4 iulie) si sunt disponibile pe www.myticket.ro si in magazinele Diverta. Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie - 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare.

Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, costa 270 lei, iar biletele pentru B'ESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Dupa epuizarea celor 5000 de abonamente pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie puse in vanzare initial, numarul acestora a fost suplimentat cu inca 1000.

Programul festivalului: The Killers, Patrice, Snails si White Lies (1 iulie - ''Ziua Zero''), Motorhead, Ayo, Moby, Polarkreis 18, Grimus si Les Elephants Bizarres (2 iulie), Franz Ferdinand, Orbital, Klaxons, Alternosfera, AB4, Gabriella Cilmi (3 iulie), Persona, The Ting Tings, Carlos Santana, The Charlatans, Gravity Co, Looptroop Rockers si The MOOod (4 iulie), Trooper, Thunderstorm, Nexus, Manowar si Holyhell (5 iulie - "Aftershock").