Duminica seara s-a demonstrat ca rockul nu are varsta. Formatia Nazareth, un nume clasic al genului (40 de ani de existenta), dar si Trooper (doar 13 ani), au cantat in Hala din Bucuresti, in fata unui public de nota zece, compus din bunici, parinti, tineri. "No earthquakes tonight", avea sa glumeasca solistul Nazareth, dupa ce traise, cu o zi inainte, primul cutremur din viata lui.

Concertul a inceput la ora 20:00, cand formatia din deschidere, Trooper, a prezentat un recital de jumatate de ora, condimentat cu o piesa surpriza: Highway To Hell-ul celor de la AC/DC. Formatia a fost primita foarte bine, lucru firesc, avand in vedere ca Trooper este considerata cea mai buna formatie de hard'n'heavy din Romania, dar si trupa cu cel mai mare numar de fani din noul val al rock-ului autohton.

In cei aproape 13 ani de cariera, Trooper se pot mandri ca au cantat pe aceeasi scena cu Iron Maiden, Sepultura, Prodigy, The Cult, The Rasmus si W.A.S.P. In 2008, baietii au castigat premiile de cea mai buna formatie de rock, cel mai bun album, cea mai buna lansare, cel mai bun concert aniversar.

La 21:10, un intro "cat se poate de" scotian (sunete de cimpoi) a dat de inteles ca nebunia putea incepe. Sprijiniti de "hei! hei! hei!"-urile doamnelor si domnilor de 50 de ani din public, care scandau cot la cot cu tinerii, membrii Nazareth si-au facut intrarea in scena.

Dan McCafferty, frontman-ul Nazareth, a aparut costumat ca un veritabil Iris, camasa purtata si modul discret de a misca degetele mainii drepte amintind de Cristi Minculescu. Il "tradau" doar cele doua mici steaguri de pe camasa, simbolizand "Southern Cross", cel mai cunoscut steag "confederat", "sudist", din perioada secesionista a SUA.

Duminica seara, Nazareth s-a aflat in Bucuresti pentru a-si promova cel mai nou material, The Newz, lansat in februarie 2008, dar si pentru a marca cele patru decenii de existenta ale trupei.

Telegram, Turn On Your Receiver si Miss Misery au marcat un inceput in forta, mult mai hard rock decat s-ar fi asteptat cei care au cunoscut Nazareth-ul doar prin intermediul pieselor Dream On si Love Hurts. Pana la urma, asa cum spunea Dan la conferinta de presa din ziua concertului, "Sex & drugs & rock'n'roll... I'm still gettin' the rock'n'roll".

"Cine nu a suferit macar o data ascultand piese ca Love Hurts sau Dream On? Generatii intregi de oameni au crescut ascultand piesele astea, s-au indragostit ascultandu-le",spunea Alin Dinca, solistul Trooper, acum cateva luni. Intr-adevar, marea de nostalgici care a umplut Hala a cantat fiecare vers al piesei.

Intervenind ori de cate ori s-a ivit ocazia pentru glume sau pentru cate un "Bucuresti, multumesc" spus cu stangacie, dar foarte pitoresc, solistul Nazareth a demonstrat ca inca mai are capacitati vocale deosebite. Oricum, o voce parca mai proaspata decat a avut Ian Gillan (Deep Purple) in toamna lui 2007.

"No earthquakes tonight", a glumit Dan McCafferty, care marturisea la conferinta de presa ca a fost destul de surprins de cutremurul de sambata seara, mai ales ca a fost vorba de primul seism din viata lui.

"This is for those who have been in love. If you haven't been in love, you won't understand this", a dat Dan tonul pentru urmatoarea piesa, Our Love Leads To Madness.

A venit randul pieselor The Gathering si Heart's Grown Cold, pentru ca Java Blues sa aduca si ceva probleme tehnice. "Take five!", a fost indemnul unui membru din staff-ul trupei. "Five", din pacate, s-au transformat in peste 10 minute de asteptare.

Au urmat piese ca See Me, Razamanaz, iar la Hair Of The Dog publicul a avut parte de o surpriza, caci Dan a luat un cimpoi si a inceput sa emita cu ajutorul lui niste sunete mai degraba "electro", fapt asteptat insa de cei care cunoasteau piesa.

Fie ca a fost vorba de cuplurile de tineri sau de adulti, fie ca a fost vorba de doamnele de 50 de ani, ori de grupul de rockeri barbosi-mustaciosi cu tricouri rock si cu baticuri de bikeri - grup care au facut o atmosfera deosebita in primul rand de fani, in fata gardului despartitor -, toti au oferit lumina de la brichete si telefoane mobile, sau pur si simplu au cantat alaturi de Dan McCafferty versurile piesei Love Hurts.

Concertul s-a terminat la 22:55, nu inainte de a fi notat si un bis. O ora si 35 de minute de cantat propriu-zis, care au lasat totusi mai multi spectatori nemultumiti din cauza problemelor de sunet. "Un sunet de rusine. Ceva de lumea a treia. Ce sa mai vorbim? Imi era mie rusine de rusinea lor", spunea la final un fan suparat pe firma care a asigurat sunetul.